Για μια δικογραφία που στηρίζεται σε εξαιρετικά αδύναμα στοιχεία έκαναν λόγο οι συνήγοροι υπεράσπισης, Άννυ Παπαρρούσου και Θανάσης Καμπαγιάννης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν λίγο πριν οι τρεις κατηγορούμενοι βρεθούν ενώπιον της ανακρίτριας.
Οι δικηγόροι υπογράμμισαν ότι οι διώξεις βασίστηκαν αποκλειστικά σε ένα ανώνυμο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) που εστάλη στις αρχές τον περασμένο Απρίλιο, καθώς και σε μια έκθεση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, η οποία ωστόσο δεν προχωρά σε καμία οριστική ή ασφαλή ταυτοποίηση.
Ειδικότερα, ο κ. Καμπαγιάννης εξήγησε ότι η εγκληματολογική έκθεση χρησιμοποίησε ένα πρωτόκολλο αμερικανικών προτύπων το οποίο κατατάσσει τα ευρήματα πολύ χαμηλά στην κλίμακα αξιοπιστίας, κάνοντας λόγο για μια μέτρια και επισφαλή προσέγγιση που δεν τεκμηριώνει «ισχυρή ταυτοποίηση προσώπων». Για τον λόγο αυτό, η υπεράσπιση ζητά να εντοπιστεί και να εξεταστεί από τις ανακριτικές αρχές ο άγνωστος αποστολέας του συγκεκριμένου email.
Οι συνήγοροι κατήγγειλαν ότι μεγάλο μέρος των όσων δημοσιοποιούνται αποτελεί ψέμα, ενώ τόνισαν ότι οδηγήθηκαν στη δημόσια τοποθέτηση επειδή οι επίσημες δηλώσεις περί «εξιχνίασης» της υπόθεσης καταπατούν βάναυσα το τεκμήριο αθωότητας των εντολέων τους.
Αναφορικά με τη σύλληψη της 46χρονης στο Λονδίνο, η κ. Παπαρρούσου ξεκαθάρισε ότι η κατηγορούμενη είχε ήδη εκδώσει εισιτήριο επιστροφής για την Αθήνα και είχε ενημερώσει σχετικά τις αρχές, με τη σύλληψή της να πραγματοποιείται στο αεροδρόμιο ενώ ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί στην πτήση για την Ελλάδα.
Στη συνέντευξη συμμετείχε και ο δικηγόρος Δημήτρης Κατσαρής, ο οποίος υπενθύμισε μια παλαιότερη αντίστοιχη περίπτωση, όπου ένας άλλος πολίτης είχε στοχοποιηθεί μέσω ανώνυμης επιστολής για την ίδια υπόθεση, για να αθωωθεί στη συνέχεια ομόφωνα με απαλλακτική πρόταση του εισαγγελέα.
Ο κ. Κατσαρής υποστήριξε ότι η νέα δίωξη κινείται στην ίδια ακριβώς λογική, γεγονός που προκαλεί σοβαρά ερωτήματα γύρω από την εγκυρότητα και τη σοβαρότητα της τρέχουσας δικογραφίας.