Μπακαλιάρος σκορδαλιά (με καρύδι) με συνταγή Δημήτρη Σκαρμούτσου

Μπακαλιάρος σκορδαλιά με συνταγή Δημήτρη Σκαρμούτσου
Ενημερώθηκε: 24/03/19 - 16:53

Μπακαλιάρος σκορδαλιά - Συνταγή Δημήτρη Σκαρμούτσου: Η 25η Μαρτίου, απαιτεί μπακαλιάρο και δη, μπακαλιάρο σκορδαλιά.  Ο τραγανός μπακλιάρος παντρέυεται με τη βελούδινη υφή της θρεπτικη΄ς και υγιεινής παραδοσιακής σκορδαλιάς.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ

 

Σας έχουμε ακόμη μία συνταγή, από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο.

Υλικά

Για τον μπακαλιάρο:

-- 4 φιλέτα μπακαλιάρου

-- 1 φλ. γάλα

-- ½ κ.γ. σόδα

-- 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

-- 3 κ.σ ούζο

-- λίγο αλάτι

-- πιπέρι, κατά βούληση

-- ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

Για τη σκορδαλιά:

-- 2 μεγάλες φέτες ψωμί

-- 1 φλ. καρύδια

-- 2-4 σκελίδες σκόρδο

-- αλάτι, κατά βούληση

-- 2/3 φλ. ελαιόλαδο
 

Διαδικασία

Για τον μπακαλιάρο:

Μουσκεύουμε τον μπακαλιάρο για 12 ώρες. Τον στραγγίζουμε, τον σκεπάζουμε με νερό και τον αφήνουμε για ακόμη 30 λεπτά.

Στραγγίζουμε πάλι τον μπακαλιάρο και τον τοποθετούμε σε διπλό απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στεγνώσει εντελώς.

Για το κουρκούτι:

Διαλύουμε τη σόδα μέσα στο γάλα και προσθέτουμε το αλεύρι.

Ρίχνουμε το ούζο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι, μέχρι να πάρουμε ένα λείο και πηχτό μείγμα.

Βυθίζουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου μέσα στο κουρκούτι.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τον μπακαλιάρο και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρει χρυσοκίτρινο χρώμα.

Σερβίρουμε όσο είναι ζεστός συνοδεία σκορδαλιάς.

Για τη σκορδαλιά:

Σε ένα μπολ βάζουμε τις φέτες του ψωμιού για να μαλακώσουν.

Βάζουμε στον κάδο του μπλέντερ τα καρύδια, το σκόρδο, αλάτι και το μισό ελαιόλαδο και γυρνάμε για λίγο το διακόπτη.

Βγάζουμε το ψωμί από το νερό και το στραγγίζουμε με τα χέρια μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά.

Προσθέτουμε το ψωμί στο μείγμα με τα καρύδια.

Γυρνάμε και πάλι το διακόπτη του μπλέντερ και ρίχνουμε σιγά σιγά και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, μέχρι να πάρουμε μια πηχτή κρέμα.