Πασχαλινά κουλουράκια με συνταγή από τον Στέλιο Παρλίαρο

 
Πασχαλινά κουλουράκια με συνταγή από τον Στέλιο Παρλίαρο

Ενημερώθηκε: 14/04/20 - 00:58

Πασχαλινά κουλουράκια: Ο Στέλιος Παρλιάρος μας δίνει μια συνταγή, εύκολη και γρήγορη, για πεντανόστιμα πασχαλινά κουλούρια.

 

Υλικά

- 100 γρ. άχνη

- 200 γρ. βούτυρο Lurpak απο το ψυγείο

- 1 αυγό

- 300 γρ. αλεύρι

- 1 κ. γ. μπέικιν πάουντερ

- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

- 1 κρόκο αυγού για επάλειψη

- 1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα

Προετοιμασία

- Τεμαχίζουμε το βούτυρο σε κύβους και ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ.

- Τα ζυμώνουμε έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

- Αφήνουμε την ζύμη να «ξεκουραστεί» για μισή ώρα και πλάθουμε μικρές πλεξούδες 25 – 30 γραμμαρίων.

- Απλώνουμε σε λαμαρίνα φούρνου στην οποία έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.

- Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C για 30 λεπτά περίπου.