Τρεις δροσιστικές σαλάτες για το Καλοκαίρι!

 
Τρεις δροσιστικές σαλάτες για το Καλοκαίρι!

Πηγή: simplyscratch.com

Ενημερώθηκε: 02/07/16 - 16:46

"Οι σαλάτες δεν είναι χορταστικές". Λάθος. Οι σαλάτες είναι ιδανικό γεύμα για το Καλοκαίρι και χορταίνουν αρκεί να περιέχουν τα σωστά υλικά. Εμείς σου προτείνουμε τρεις δροσιστικές σαλάτες: Σαλάτα με κοτόπουλο και χυμό πορτοκαλιού, σαλάτα με γιαούρτι, σαλάτα με μουστάρδα και μέλι!

Για να μην τα κάνεις όμως "σαλάτα" ιδού και οι συνταγές:

Σαλάτα μαρούλι με ντοματίνια, πράσινο μήλο, καρύδια, κοτόπουλο και σως με ελαιόλαδο και χυμό πορτοκαλιού

Υλικά:

1 μεγάλο μαρούλι
6 ντοματίνια
1 μικρό στήθος κοτόπουλο (120 γρ. ψημένο)
½ πράσινο μήλο
10 μισά καρύδια (ή 5 ολόκληρα)
Για τη σως: 2 κ. σούπας ελαιόλαδο, 4 κ. σούπας χυμό πορτοκαλιού
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένετε και κόβετε με το χέρι το μαρούλι, το τοποθετείτε σε μια σαλατιέρα, προσθέτετε τα ντοματίνια και ανακατεύετε. Στη συνέχεια, κόβετε σε κομματάκια το πράσινο μήλο και το κοτόπουλο (αφού το έχετε αλατοπιπερώσει και ψήσει) και τα προσθέτετε μαζί με τα καρύδια στη σαλατιέρα με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε πάλι. Τέλος, προσθέτετε τη σως, αφού έχετε ανακατέψει το ελαιόλαδο με το χυμό πορτοκαλιού.

Σαλάτα με γιαούρτι και φράουλες

Υλικά:

1 μαρούλι
150 γρ γιαούρτι στραγγιστό
4 κοτσάνια λευκό σέλινο
1 φενόκιο
1 κόκκινη πιπεριά
1 λεμόνι
μια παπρικα
φρέσκα κρεμμυδάκια
αλάτι

Εκτέλεση:

Πλένετε και κόβετε με το χέρι το μαρούλι. Ξύνουμε τα καρότα και τα κόβουμε μικρα κομματάκια, καθαρίσουμε το σέλινο και αφαιρούμε τις ίνες του,το πλένουμε και το στεγνώνουμε. Κάνουμε το ίδιο και με το μαρανθο αφαιρώντας τα σκληρά και χαλασμένα μέρη του.Καθαρίζουμε αφαιρώντας τους εσωτερικούς σπόρους απο την πιπεριά.
Κόβουμε τα υλικά μας σέλινο σε ροδέλες φενόκιο σε λεπτές φετούλες πιπεριά σε κυβάκια.
Στύβουμε το λεμόνι το ρίχνουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το γιαούρτι, λίγο αλάτι,και την πάπρικα και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε σε σαλατιέρα τα λαχανικά μας και από πάνω την σάλτσα γιαουρτιού, ανακατεύουμε να δέσουν τα υλικά και βάζουμε και ψιλοκομμένες φράουλες.

Πράσινη ανάμεικτη σαλάτα με μύρτιλλα, κουκουνάρι, κατίκι και σως με βαλσάμικο ξύδι, ελαιόλαδο, μουστάρδα και μέλι

Υλικά για 2 άτομα:

Ανάμεικτα σαλατικά: 1/2 ματσάκι ρόκα, 1/2 λόλα κόκκινη, 1/2 μικρό μαρούλι
1 κ. σούπας αποξηραμένα μύρτιλλα
1 κ. σούπας κουκουνάρι ή ηλιόσπορους
120 γρ. κατίκι
Για τη σως: 2 κ. σούπας ελαιόλαδο, 1 κ. σούπας βαλσάμικο ξύδι, 1 κ. γλυκού μουστάρδα και 1 κ. γλυκού μέλι

Εκτέλεση:

Πλένετε και κόβετε με το χέρι τα σαλατικά, τα τοποθετείτε σε μια σαλατιέρα και ανακατεύετε. Στη συνέχεια, προσθέτετε τα μύρτιλλα, το κουκουνάρι και το τυρί και ανακατεύετε πάλι. Τέλος, προσθέτετε τη σως, αφού έχετε ανακατέψει το ελαιόλαδο με το βαλσάμικο ξύδι, τη μουστάρδα και το μέλι.

Καλή όρεξη!