Νέο «χαστούκι» των ΗΠΑ στον Ερντογάν

 
Το αμερικανικό Πεντάγωνο εντάσσει την Κύπρο στο πρόγραμμα «State Partnership» που την δυναμώνει αμυντικά

Ενημερώθηκε: 02/10/22 - 03:40

Νέα διπλωματική ήττα για την Τουρκία και προσωπικά γι ατον ίδιο τον Ερντογάν! Το Πεντάγωνο των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι εντάσσει και επίσημα την Κύπρο στο πρόγραμμα «State Partnership» και τη συνεργασία μεταξύ της Εθνικής Φρουράς Κύπρου και της Εθνικής Φρουράς των Ηνωμένων Πολιτειών.

Και αυτό ήρθε λίγα μόλις 24ωρα από την προκλητική αξίωση της Άγκυρας να ανακληθεί άμεσα η αμερικανική απόφαση για άρση του εμπάργκο όπλων προς την Κυπριακή Δημοκρατία.

Η νέα αυτή θετική διπλωματική εξέλιξη προκάλεσε ικανοποίηση στη Λευκωσία, καθώς όπως επισημαίνεται αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τη στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών και να ενισχύσει την αποτρεπτική δυνατότητα της Εθνικής Φρουράς.

Την απόφαση του Αμερικανικού Πενταγώνου για ένταξη της Κύπρου στο προγραμμα State Partnership Program , χαιρέτισε ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Χαράλαμπος Πετρίδης, τονίζοντας ότι πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για την εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας Κύπρου-ΗΠΑ.

Μπλίνκεν για Κύπρο: Οι ΗΠΑ προσβλέπουν στην ενίσχυση των δεσμών ασφάλειας

Το ρόλο που διαδραματίζει ο λαός της Κύπρου για τη διασφάλιση της ευημερίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου σημειώνει ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, σε μήνυμα για την 62η επέτειο της κυπριακής ανεξαρτησίας.

«Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την επανένωση της Κύπρου ως διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα για όλους τους Κύπριους» δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Σε δήλωση που εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο κ. Μπλίνκεν τόνισε τον βασικό ρόλο που διαδραματίζει ο λαός της Κύπρου για τη διασφάλιση της ευημερίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ