Οι πρώτες δηλώσεις Ερντογάν για το Κυπριακό - Ο Τατάρ είπε ότι συνεχίζει να στηρίζει την δημιουργία δύο κρατών

 
Ο Τατάρ είπε ότι ο Ερντογάν συνεχίζει να στηρίζει την δημιουργία δύο κρατών στην Κύπρο

Ενημερώθηκε: 05/06/23 - 01:07

Με την στήριξη του Ερντογάν για τον de jure διαμελισμό της Κύπρου και την δημιουργία δύο κρατών στην Κύπρο επέστρεψε στα Κατεχόμενα το ανδρείκελο του Τούρκου Προέδρου, Ερσίν Τατάρ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Τουρκία, όπου παρευρέθηκε στην ορκωμοσία του Ερντογάν ο κ. Τατάρ είχε σειρά συναντήσεων με οργανωμένα σύνολα, ενώ έδωσε συνεντεύξεις σε τουρκικά ΜΜΕ.

Ο ίδιος είπε ότι θα συνεχίσει η τουρκοκυπριακή πλευρά να επιμένει στην κυριαρχική ισότητα, σημειώνοντας ότι ο Τούρκος Πρόεδρος δίνει μεγάλη σημασία στην Κύπρο και εργάζεται για την αναγνώριση του ψευδοκράτους και την άρση των «εμπάργκο» κατά των Τουρκοκυπρίων.

Αναφέρθηκε και στο σχέδιο Ανάν λέγοντας ότι η ΕΕ δεν τήρησε τις υποσχέσεις της προς τους Τουρκοκυπρίους αλλά συνεχίζει να στηρίζει την Ελληνοκυπριακή πλευρά, παρά την απόρριψη του σχεδίου.

Ο κ. Τατάρ είπε ακόμα ότι κατά την εκδήλωση πριν την ορκωμοσία του Τούρκου Προέδρου είχε συνομιλίες και συναντήσεις με ξένους αξιωματούχους, πολλοί εκ των οποίων ήταν απόφοιτοι παράνομων πανεπιστημίων που λειτουργούν στο ψευδοκράτος.

Το ψευδοκράτος “είναι μια πετυχημένη ιστορία”, ανέφερε ο κ. Τατάρ, σημειώνοντας ότι ξεκίνησε από το τίποτε και έφτασε να είναι “τουριστικό και εκπαιδευτικό κέντρο με επενδύσεις”.

Σε ερώτηση για την αναγνώριση του ψευδοκράτους είπε ότι η πιο σημαντική είναι η αναγνώριση από την Τουρκία, για την οποία το Κυπριακό αποτελεί «εθνική υπόθεση», ενώ στόχος της Τουρκίας είναι η προστασία της ταυτότητας του ψευδοκράτους και των αρχών του, όπως σημείωσε.

Αναφερόμενος στον Τούρκο Πρόεδρο είπε ότι έδειξε τη στήριξη του στην πολιτική της τ/κ πλευράς με την παρουσία του στο άνοιγμα των Βαρωσίων, με την έκκληση του ενώπιον των ΗΕ για αναγνώριση αλλά και την προσπάθειά του για συμμετοχή της «τδβκ», όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος, στον οργανισμό τουρκικών κρατών.

ΠΗΓΗ: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ