Πάγωσε η Πάφος με τον χαμό της Αναστασίας Αδαμίδου (ΒΙΝΤΕΟ)

 
αδα

Ενημερώθηκε: 03/03/23 - 17:24

Από όσα μεταδίδονταν τις μέρες αυτές από την Ελλάδα, ενδόμυχα άπαντες γνώριζαν ότι τα νέα δεν θα ήταν καλά. Η σημερινή επισημοποίηση όμως του άδοξου τέλους της Αναστασίας, λίγο μετά το αντίστοιχο κακό μαντάτο για τον Κυπριανό, αποδείχθηκε δυσβάσταχτο φορτίο για όλη την Πάφο. Και πρωτίστως για τους δικούς της ανθρώπους και όσους την γνώριζαν.

Λίγο μετά τις 10.00 το πρωί, τα νέα άρχισαν να διαδίνονται με ταχύτητα φωτός στην Πάφο: «Βρήκαν την Αναστασία, ταυτοποιήθηκε η σορός με DNA», ακουγόταν σε όλα τα στέκια της πόλης και κατέκλυζαν τα μέσα μαζικής δικτύωσης γνωστών, φίλων, αλλά και χρηστών του διαδικτύου από την Πάφο που έμαθαν την 24χρονη μέσα από την τραγωδία των τεμπών.

Στην γειτονιά της πατρικής της κατοικίας, καθώς και στις περιοχές που κατοικούν στενά συγγενικά της πρόσωπα, η οδύνη ήταν αμέσως αισθητή. Γείτονες που έμαθαν την τραγική κατάληξη έδειχναν να τα έχουν χαμένα, να σιγοψυθιρίζουν μεταξύ τους και να ζητούν με ευγένεια, αλλά αποφασιστικά στους εκπροσώπους των ΜΜΕ που προσέγγιζαν να σεβαστούν τις στιγμές και να μην επιμένουν για κάποια δήλωση.

Άτομα της ηλικίας της τραγικής Αναστασίας Αδαμίδου, που είχαν φιλικές ή κοινωνικές επαφές μαζί της, τόνιζαν και σήμερα τον αδαμάντινο χαρακτήρα της 24χρονης. Σαν σε συνεννόηση, άκουγες από όλους για το πόσο σοβαρή, πόσο συγκροτημένη και πόσο καταδεκτική ήταν η Αναστασία τους.

«Ούτε μια φορά δεν έδωσε δείγμα έπαρσης, παρά τη σπουδαία επιτυχία που είχε πρόσφατα με την αποπεράτωση των σπουδών της σε ένα κλάδο τόσο απαιτητικό μάλιστα, όπως ο ιατρικός», είπε χαρακτηριστικά στον «Φ» φιλικό της πρόσωπο. « Αν και από νωρίς είχε μεγάλα όνειρα για το επαγγελματικό της μέλλον, αυτό έβγαινε προς τα έξω με αγάπη και ρομαντισμό, όχι σαν καριερίστικη μανία».

Αυτό επιβεβαίωσαν και σήμερα εκπαιδευτικοί που επί χρόνια είχαν την Αναστασία μαζί τους στο Α’ Λύκειο Πάφου. Άπαντες, προεξάρχοντος του Λυκειάρχη Ανδρέα Ιωσήφ, έκαναν λόγο για μια εξαιρετική μαθήτρια σε επιδόσεις, αλλά και ήθος.

«Ήταν εξ αρχής το όνειρο της Αναστασίας να περάσει στην Οδοντιατρική», είπε στον «Φ» ο κ. Ιωσήφ. « Με την δουλειά της, την στοχοπροσήλωση και την αφοσίωση της, έκανε πραγματικότητα το όνειρο της. Και ήθελε τόσο πολύ να πετύχει στην επιστήμη που επέλεξε που μετά την αποφοίτηση της συνέχισε το ταξίδι, με στόχο πλέον να εξασφαλίσει μεταπτυχιακό τίτλο».

 Την ιδια στιγμη  ράγισαν και οι πέτρες στο Λύκειο Κοκκινοχωρίων Φώτη Πίττα, από το οποίο αποφοίτησε ο αλλος κυπριος νεκρος   ο 23χρονος Κυπριανός Παπαϊωάννου,. Στο διάλειμμα του σχολείου μαθητές, έγραψαν με σακίδια, «ο Κυπριανός μας.»

Οι μαθητές δακρυσμένοι άναψαν κεριά στη μνήμη του, ενώ κρατούσαν και φωτογραφίες του.

Όλοι οι μαθητές μαζεύτηκαν στον χώρο της αυλής του σχολείου όπου τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη του αδικοχαμένου φοιτητή.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ