Είδαμε το “Nice Guys” και είναι όντως καλά παιδιά!

Είδαμε το “Nice Guys” και είναι όντως καλά παιδιά!
Ενημερώθηκε: 27/05/16 - 16:58
Της Εύας Μαρδά

Πορνό, ναρκωτικά, αυτοκίνητα, έγκλημα, ανθρωποκυνηγητό, καλοί, κακοί, χαβαλές. Όχι, χθες δεν ήμουν στην Αμερική και πάρταρα σαν ροκ σταρ, αλλά πήγα σινεμά. Οκτώ το βράδυ με ήλιο ακόμα έξω, τα μόνα άτομα που βρίσκονταν στην αίθουσα ήταν εγώ και η φίλη μου, και μια τρελή μπροστά με μια φίλη της με γελοίο κότσο της, που με δυσκόλευε να δω καλά την οθόνη. Πάντως είδαμε την νέα ταινία του Shane Black, "The Nice Guys" με πρωταγωνιστές, τους Ράιαν Γκόσλινγκ και Ράσελ Κρόου και περάσαμε σούπερ.

To story
Λος Άντζελες 1977: Δύο ιδιωτικοί ντετέκτιβ (Ράιαν Γκόσλινγκ, Ράσελ Κρόου) συνεργάζονται για μια υπόθεση με μια νεκρή πορνοστάρ που εμπλέκει μια κοπέλα ονόματι Αμέλια και τη μητέρα της που είναι ανώτατη δικαστική λειτουργός (η πανέμορφη Κιμ Μπέισιντζερ).

Tο καλό της υπόθεσης
Ο σκηνοθέτης Shane Black (σκηνοθέτησε και το Ιron Man 3) καταφέρνει να μας μεταφέρει σε μια εποχή όπου η Αμερική άνθιζε, το νέφος κατέστρεφε και το άναρχο έγκλημα είχε πρωταγωνιστικό χαρακτήρα. Οι ήρωες του είναι ξεκάθρα αντι-ήρωες, άνθρωποι με πάθη και αδυναμίες και όχι ρόλοι ταινίας, είναι όντως "καλά παιδιά" και φοβούνται για τη ζωή τους. Τα αστεία που κάνουν μεταξύ τους είναι πετυχημένα και βγαίνουν τόσο αυθόρμητα, σαν να μην τα είχαν γραμμένα σε σενάριο και σαν να μην προσπαθούσαν πολύ. Οι πρωταγωνιστές παίζουν υπέροχα, έχουν μια ιδιαίτερη σχέση, όχι συνεργασίας αλλά και όχι ακριβώς φιλίας, που όμως η χημεία τους είναι αδιαμφισβήτητη. Δεν πλατιάζει, δεν κουράζει, έχει βέβαια σκηνές που μπορείς να προβλέψεις χωρίς όμως να σε κάνει να ξενερώνεις με αυτό. Το τέλος της ταινίας χωρίς να θέλω να κάνω σπόιλ -αλλά και να κάνω δεν πειράζει, μια αμερικάνικη ταινία κωμωδίας είναι, μαντεύετε και μόνοι σας τι θα συμβεί- ταιριάζει χαρακτηριστικά στις ταινίες κωμωδίας όπου υπάρχει αίσθηση του δικαίου και κάθαρση (σε μια pro-America που θα μπορούσε όντως να ζει με βάση το δίκαιο και το άδικο). Η ταινία, μάλιστα δίνει ελπίδα για sequel (συνέχεια) με καινούργια αποστολή. Τα κοστούμια της ενδυματολόγου Κιμ Μπάρετ είναι εντυπωσιακά και ταιριάζουν άψογα στο στυλ της εποχής.

Με λίγα λόγια και με νόημα

Κεφάτη ταινία

+ Aληθινοί ήρωες και όχι αληθοφανείς
+ Ράιαν Γκόσλινγκ!!! και η κόρη του στην ταινία (Angourie Rice) που έπαιζε τέλεια

- Όχι τόσο δεξιοτεχνικά κουρδισμένο σενάριο και συνδεδεμένα γεγονότα
-Ήθελε κάτι ακόμα

Τι άκουσα από το κοινό (τις κοπέλες μπροστά μου δηλαδή) μόλις τελείωσε η ταινία
-Ωραία ήταν!
-Και μένα μ' άρεσε!

Εσείς ακόμα να δείτε πόσο καλά είναι τα "Καλά Παιδιά";

 

Είτε σας έπεισα, είτε όχι, δείτε το τρέιλερ: