Φαίδων Γεωργίτσης: «Αυτή μέχρι και το μουστάκι θα σε βάλει να ξυρίσεις» - Η σκηνή που άφησε εποχή! (Video)

Φαίδων Γεωργίτσης: «Αυτή μέχρι και το μουστάκι θα σε βάλει να ξυρίσεις» - Η σκηνή που άφησε εποχή! (Video)
Ενημερώθηκε: 01/03/19 - 21:37

Φαίδων Γεωργίτσης: Όταν ο Γιάννης Βογιατζής τον προειδοποιούσε...«Αυτή μέχρι και το μουστάκι θα σε βάλει να ξυρίσεις»

Θεωρήθηκε -και όχι άδικα μια από τις ιστορικότερες ατάκες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου, αφού μέχρι και σήμερα χρησιμοποιείται στην καθομιλουμένη και συμβολίζει τον άνδρα που είναι πρόθυμος να κάνει ακόμα και τις πιο... εξευτελιστικές υποχωρήσεις που μπορεί να κάνει ένας άνδρας για να κατακτήσει την καρδιά μιας γυναίκας... με οποιοδήποτε κόστος.

Μάλιστα η εν λόγω φράση -από την ταινία «Οι θαλασσιές οι χάντρες» (1967) του Γιάννη Δαλιανίδη-, με την οποία ο Γιάννης Βογιατζής προειδοποιούσε τον Φαίδωνα Γεωργίτση, εξελίχθηκε σε μια επίσης ιστορική σκηνή, με το περίφημο χαστούκι του ζεν πρεμιέ του ελληνικού σινεμά στην Ζωή Λάσκαρη.

1

Αφού όταν ο Γεωργίτσης εμφανίζεται λίγο αργότερα στην Ζωή Λάσκαρη... χωρίς μουστάκι, η «Αυτή» (Ζωή Λάσκαρη) ξεσπά σε περιπαιχτικά γέλια, κάτι που δεν άντεξε ο Φαίδωνας και την... φιλοδώρησε με ένα πολύ δυνατό χαστούκι!

Για την περίφημη αυτή σκηνή ο Φαίδων Γεωργίτσης  μετά το θάνατο της Ζωής Λάσκαρη, είχε αποκαλύψει ότι το... χαστούκι που της είχε δώσει ήταν αληθινό! 

«Οι θαλασσιές οι χάντρες ήταν η ταινία που αγαπούσε πιο πολύ από όλες, τη θεωρούμε ότι είναι η καλύτερή μας ταινία. Εκεί υπάρχει βέβαια και η περίφημη ιστορία με το χαστούκι που της έδωσα, το οποίο ήταν ένα αρκετά ισχυρό χαστούκι, και βεβαίως θα μπορούσε να μην είναι αληθινό. Ο Δαλιανίδης όμως μου ζήτησε να είναι αληθινό, διότι ήθελε και μία αληθινή αντίδραση από τη Ζωίτσα. Εγώ δεν είχα καμία διάθεση να δώσω ένα χαστούκι στη Ζωίτσα, με πίεσε όμως ο Δαλιανίδης. Της το έδωσα, και πριν προλάβει να διαμαρτυρηθεί σε εμένα, μπήκε ο Δαλιανίδης στη μέση και της είπε ότι ήταν δική του η πρωτοβουλία», αποκάλυψε ο Γεωργίτσης.

Δείτε την ιστορική σκηνή: