Ο μεγάλος έρωτας του Καζάκου με την Τζένη Καρέζη που ξεκίνησε από μια παρτίδα τάβλι και κράτησε 26 χρόνια

 
Ο μεγάλος έρωτας του Καζάκου με την Τζένη Καρέζη που ξεκίνησε από μια παρτίδα τάβλι και κράτησε 26 χρόνια

Ενημερώθηκε: 13/09/22 - 19:54

Ήταν ένα από τα πιο όμορφα ζευγάρια του ελληνικού κινηματογράφου και του Θεάτρου, η Τζένη Καρέζη και ο Κώστας Καζάκος. Οι δυο τους γνωρίστηκαν και και ερωτεύτηκαν το 1966 κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Κοντσέρτο για πολυβόλα» του Ντίνου Δημόπουλου, παραγωγής Φίνος Φιλμ.

Η σχέση επισημοποιήθηκε στις 5 Αυγούστου 1968, με το γάμο τους να τελείται στον ιερό ναό Αγίου Χαραλάμπους στα Ιλίσια, παρουσία λίγων και αγαπημένων φίλων τους. Η ζωή τους άλλαξε και άνοιγε μπροστά τους ένα νέο κεφάλαιο.

Ο Κώστας Καζάκος είχε περιγράψει την γνωριμία του με την Τζένη Καρέζη ως μια "παρτίδα τάβλι που κράτησε 26 χρόνια"

"Είχαμε συναντηθεί αρκετές φορές σε δουλειές, αλλά πριν από εκείνο το γύρισμα ήταν σαν να μην είχαμε ιδωθεί ποτέ πιο πριν. Ήταν Δευτέρα θυμάμαι. Μου είχαν πει να πάω στα Ίσθμια για το γύρισμα. Έπαιζα στην ταινία έναν λοχαγό. Είχα βάλει, λοιπόν, τη στολή μου από το στούντιο του Φίνου και πήγα ντυμένος. Εκεί ήταν η Τζένη με τον σκηνοθέτη Ντίνο Δημόπουλο. Περιμέναμε να περάσει ένα πλοίο για να γυρίσουμε τη σκηνή. Καθίσαμε κάτω από μια ελιά και αρχίσαμε να παίζουμε τάβλι. Ήταν μανιακή ταβλαδόρισσα η Τζένη. Τελικά, ήταν μια παρτίδα τάβλι που κράτησε 26 χρόνια".

Ενώ η Τζένη Καρέζη, είχε δηλώσει κάποτε για τον άνδρα της ζωής της

«Θα ήθελα να είχα γνωρίσει πιο πριν τον Κώστα. Να είχα κερδίσει τα χαμένα χρόνια. Τίποτα άλλο. Βλέπεις εγώ σε όλη μου τη ζωή περίμενα τον Καζάκο. Δεν τον είχα βρει και περιπλανιόμουν».

Στις 25 Απριλίου του 1969 η Τζένη Καρέζη και ο Κώστας Καζάκος απέκτησαν ένα γιο, τον Κωνσταντίνο Καζάκο, που μετέπειτα ακολούθησε επίσης την υποκριτική. Η Καρέζη και ο Καζάκος παρέμειναν μαζί ως τον πρόωρο θάνατο της το 1992.[25]

Φωτογραφία finosfilm

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ