Στο σφυρί αντικείμενα του Αλέξανδρου Ωνάση! Ενδιαφέρεσαι;

 
Στο σφυρί αντικείμενα του Αλέξανδρου Ωνάση! Ενδιαφέρεσαι;

Ενημερώθηκε: 17/10/16 - 13:06

H Εθνική Τράπεζα, ως ειδικός εκκαθαριστής της εταιρίας Ολυμπιακή Αεροπορία- Υπηρεσίες Α.Ε., βγάζει στο σφυρί τα αντικείμενα του Αλέξανδρου Ωνάση. Ο γιος του Αριστοτέλη Ωνάση πέθανε σε αεροπορικό δυστύχημα σε ηλικία 25 ετών.

Το γραφείο του κοσμούσαν πολυτελή έπιπλα επώνυμων οίκων, το αερόστατο και η συλλεκτική Mercedes Benz Automatic-250/8. Το αυτοκίνητο αυτό το αγόρασε ο Αλέξανδρος Ωνάσης το 1972 στο όνομα της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Mετά το αεροπορικό δυστύχημα που του κόστισε τη ζωή, φυλάχτηκε με τα υπόλοιπα προσωπικά του αντικείμενα σε αποθήκη στο Ελληνικό.

Ο γιος του Αριστοτέλη Ωνάση, για να αποκτήσει την χλιδάτη Mercedes πλήρωσε το αστρονομικό ποσό των 250.000 δραχμών για την εποχή. Δημοπρατούνται επίσης η σκαλιστή ξύλινη σειρά επίπλων που αποτελείται από ένα μεγάλο τραπέζι συσκέψεων, τέσσερις ξύλινες καρέκλες, ένα γραφείο, δύο μεγάλα μπουφέ, μία διευθυντική πολυθρόνα, δύο ξύλινες πολυθρόνες επισκεπτών και ένας καναπές, που αγγίζουν τα 15.000 ευρώ.

Μεγάλη είναι και η συλλεκτική αξία του αερόστατου κατασκευής Sky Balloons Ltd και τύπου Sky 120-24 αερόστατο με ποσό εγγύησης τα 6.000 ευρώ. Η δημοπρασία έχει προγραμματιστεί για τις 21 Οκτωβρίου στο γραφείο της αρμόδιας συμβολαιογράφου της εταιρίας Ολυμπιακή Αεροπορία - Υπηρεσίες Α.Ε., στην οδό Ομήρου στην Αθήνα.

Όλα όσα πρέπει να μάθεις για τον Αλέξανδρο Ωνάση

Ο Αλέξανδρος Ωνάσης γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 20 Απριλίου 1948 από τον γάμο του έλληνα κροίσου με την πρώτη του γυναίκα Αθηνά (Τίνα) Λιβανού. Από τον ίδιο γάμο γεννήθηκε δύο χρόνια αργότερα η Χριστίνα Ωνάση. Ο Αριστοτέλης είχε ιδιαίτερη αδυναμία στον Αλέξανδρο και από μικρό τον έπαιρνε συχνά μαζί του στις δουλειές για να τον «ψήσει» και να τον βάλει από νωρίς στις επιχειρήσεις. Στις αρχές της δεκαετίας του '70 ο Αλέξανδρος είχε αναλάβει τη γενική διεύθυνση της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Η μοιραία μέρα για τον νεαρό Ωνάση υπήρξε η Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 1973. Το αεροπλάνο που πιλοτάριζε, ένα αμφίβιο «Πιάτζιο 136», κατέπεσε στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του. Ο Αλέξανδρος τραυματίστηκε βαριά και οι δύο συνεπιβάτες του ελαφρότερα. Διακομίστηκε στο ΚΑΤ, όπου άφησε την τελευταία του πνοή στις 7 το απόγευμα της 23ης Ιανουαρίου, λόγω βαρειών κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων. Ήταν μόλις 25 ετών.

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης μόλις έμαθε το θλιβερό μαντάτο στη Νέα Υόρκη κατέρρευσε και δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο αγαπημένος του γιος και διάδοχός του ήταν νεκρός. Από την πρώτη στιγμή υποστήριξε ότι το δυστύχημα δεν ήταν τυχαίο και ότι γιος του ήταν θύμα εγκληματικής ενέργειας. Οι φόβοι του επιβεβαιώθηκαν αργότερα, όταν και τα τρία πορίσματα που εκδόθηκαν για το δυστύχημα συνέκλιναν στη διαπίστωση ότι προκλήθηκε από την ανάποδη τοποθέτηση των πηδαλίων κλίσεως, με αποτέλεσμα το αεροπλάνο να μην υπακούει στις εντολές του πιλότου. Ο Ωνάσης επικήρυξε τους δολοφόνους του γιου του, όπως υποστήριζε, με 1.000.000 δολάρια, επικήρυξη που ισχύει μέχρι σήμερα.

Αμέσως φούντωσε και η συνωμοσιολογία. Ως «δολοφόνοι» του Αλέξανδρου Ωνάση έχουν υποδειχθεί κατά καιρούς η CIA, ο Σταύρος Νιάρχος, το καθεστώς των Συνταγματαρχών, ακόμη και οι εργαζόμενοι στην Ολυμπιακή. Ετάφη στο Σκορπιό, όπου αργότερα ετάφη και ο πατέρας του Αριστοτέλης, καθώς και η αδερφή του Χριστίνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τώρα μπορείς να αγοράσεις το φόρεμα της Μέριλιν Μονρόε που έγραψε ιστορία

Δημοπρασία με αντικείμενα ινδαλμάτων της ροκ

Σε δημοπρασία βιβλίο με την υπογραφή της Άννας Φρανκ