Τι έτρωγαν στον Τιτανικό;

 
Τι έτρωγαν στον Τιτανικό;

Ενημερώθηκε: 19/04/16 - 16:07

Εκατόν τέσσερα χρόνια μετά το ναυάγιό του, ο Τιτανικός εξακολουθεί να συναρπάζει τους ανθρώπους και όχι μόνο εξαιτίας του μεγάθους της τραγωδίας του. Ο Τιτανικός αναδείχθηκε σε σύμβολο αριστοκρατείας και ηρωισμού, σε σύμβολο της τεράστιας διαφοράς κοινωνικών τάξεων. Από τα ευρήματα του ναυαγίου γίνονται εμφανείς η διαφορές ανάμεσα στους πλούσιους, στους λιγότερο πλούσιους και στους φτωχούς επιβάτες του υπερωκεάνιου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το μενού στις τρεις θέσεις του πλοίου.

'Οπως θα περίμενε κανείς, το μενού της Πρώτης Θέσης είναι γεμάτο εκλεκτές λιχουδιές: Σολωμός, γαρίδες, μοσχαράκι, παϊδάκια, αλλά και τυριά όπως γκοργκονζόλα, ροκφόρ, καμαμπέρ. Και φυσικά οι επιβάτες της Πρώτης Θέσεις είχαν άπειρες επιλογές.

Στην Δεύτερη Θέση τα πράγματα διαφοροποιούνται. Υπάρχουν βέβαια διάφορα κρεατικά, όπως γαλοπούλα με κράνμπερι, κοτόπουλο με κάρι και αρνάκι, αλλά οι επιλογές είναι περιορισμένες

Στην Τρίτη Θέση, το μενού δεν είναι ξεχωριστό για το πρωινό, το μεσημεριανό και το βραδυνό. Και οι επιλογές είναι εμφανώς...τσαπατσούλικες και φτωχικές. Για παράδειγμα για μεσημεριανό υπήρχε μόνο πληγούρι, μπισκότα και τυρί.