Απολύσεις στην «Εφημερίδα των Συντακτών»; - Καταγγελίες για ακραίες εργοδοτικές συμπεριφορές

Απολύσεις στην «Εφημερίδα των Συντακτών»; - Καταγγελίες για ακραίες εργοδοτικές συμπεριφορές
Ενημερώθηκε: 04/03/19 - 09:06

Σε απολύσεις από την Εφημερίδα των Συντακτών, οι οποίες μάλιστα συνοδεύονται από καταγγελίες για ακραίες εργοδοτικές πρακτικές αναφέρεται σημερινό δημοσίευμα.

Συγκεκριμένα, με το ερώτημα «Εφημερίδα των Συντακτών» ή εφημερίδα εργοδοτών ξεκινά δημοσίευση του parapolitika.gr το οποίο αναφέρει ακόμη:

«Το μείζον αυτό ερώτημα αρχίζει να τίθεται μετά τις απολύσεις που έγιναν στην εφημερίδα. Απολύσεις που, μάλιστα, έχουν οδηγήσει σε βαριές καταγγελίες κατά του εκπροσώπου των εργαζομένων στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ για πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές. Καταγγελίες που έχουν φτάσει ήδη στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με στοιχεία και διαλόγους που δείχνουν πρακτικές που δεν συνηθίζονται σε κανένα μέσο ενημέρωσης όπου ιδιοκτήτες είναι οι «στυγνοί εργοδότες».

ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ MEDIA ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Οι καταγγέλλοντες, μάλιστα, μιλούν για απολύσεις χωρίς να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, αλλά και συντονισμένη προσπάθεια να αποτραπεί η ενημέρωση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ για τα τεκταινόμενα στην εφημερίδα.

Τώρα, όμως, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ έχει στα χέρια του συγκεκριμένες καταγγελίες που περιλαμβάνουν και αντίγραφα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στην οποία περιλαμβάνονται απίθανοι διάλογοι, όπως επίσης η δημόσια ανακοίνωση του διευθυντή, Νικόλα Βουλέλη, πως «έχω να ανακοινώσω, και δεν θα δεχτώ καμία ερώτηση επί τούτου, ότι καταγγέλλεται η σύμβαση εργασίας» συγκεκριμένου δημοσιογράφου».