Δημοσκόπηση: Το 60% πιστεύει ότι τα σχολεία έπρεπε να ανοίξουν μόνο για τις Πανελλήνιες (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσκόπηση: Το 60% πιστεύει ότι τα σχολεία έπρεπε να ανοίξουν μόνο για τις Πανελλήνιες (ΒΙΝΤΕΟ-ΠΙΝΑΚΕΣ)
Ενημερώθηκε: 12/05/20 - 23:11

Δημοσκόπηση: Αντίθετοι με το άνοιγμα των σχολείων -με εξαίρεση την επιστροφή των μαθητών που θα δώσουν Πανελλήνιες- είναι οι περισσότεροι συμμετέχοντες στη μεγάλη δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του Open ΤV από την ALCO αναφορικά με τον κορονοϊό αλλά και τις πολιτικές προεκτάσεις από την πανδημία.

Το 60% θεωρεί ότι έπρεπε να διεξαχθούν μόνο οι Πανελλαδικές οι εξετάσεις, με το 29% να θεωρεί σωστή την απόφαση που έχει ληφθεί. Για τα Δημοτικά σχολεία το 73% θεωρεί ότι δεν πρέπει να ανοίξουν, ενώ το 17% πιστεύει ότι πρέπει να ανοίξουν τον Ιούνιο.

Στο θέμα της διαχείρισης της πανδημίας του κορονοϊού από την κυβέρνηση ο θετικός αντίκτυπος για αυτήν πιστώνεται αριθμητικά στον δείκτη εμπιστοσύνης, ενώ ελάχιστοι εκτιμούν ότι θα γίνουν εκλογές. 

Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων δηλώνουν ικανοποιημένοι από τους χειρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Βασίλη Κικίλια και του Νίκου Χαρδαλιά, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι 6 στους 10 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν με τη στάση του Αλέξη Τσίπρα στην αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού.

Στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων, η ΝΔ συγκεντρώνει 40%, έναντι 22,6% του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή 17,4 ποσοστιαίες μονάδες. Στο 5,9% το ΚΙΝΑΛ, στο 5,1% το ΚΚΕ, στο 3,8% η Ελληνική Λύση, στο 2,2% το ΜέΡΑ25.  

Στο θέμα των εργασιακών και της στήριξης των επιχειρήσεων σχεδόν 6 στους 10 κρίνουν τα μέτρα που έχουν ληφθεί ως μη επαρκή, τόσο για τους εργαζομένους όσο και για τις επιχειρήσεις. Οι ερωτηθέντες θεωρούν ότι τα οικονομικά μέτρα για τους εργαζόμενους είναι μη επαρκή με ποσοστό 60% και 28% επαρκή. Αντίστοιχα είναι και τα ποσοστά για τις επιχειρήσεις με 59% μη επαρκή και 21% επαρκή. 

Τέλος, η ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας από τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα εκτιμάται ως έγκυρη και επαρκής από το εντυπωσιακό 79% των ερωτηθέντων. Να σημειωθεί πως το αντίστοιχο ποσοστό για τον Σωτήρη Τσιόδρα τον μήνα Απρίλιο έφτανε στο 89%!

Δείτε αναλυτικά την παρουσίαση της δημοσκόπησης: