Φως στο τούνελ: Στο φως το μυστικό το χαμένου αδελφού

φως στο τούνελ: Στο φως το μυστικό το χαμένου αδελφού
Ενημερώθηκε: 18/05/19 - 10:54

Φως στο τούνελ: Στη Χίο ένα κοριτσάκι ξύπνησε από τον καβγά των γονιών του… Άθελα του άκουσε το μυστικό τους…

Χωρίς ποτέ να πει τίποτα στα άλλα τέσσερα κορίτσια της οικογένειας, έψαχνε αθόρυβα χρόνια ολόκληρα τον χαμένο αδελφό τους… Μια μέρα αναπάντεχα η αποκάλυψη χτύπησε την πόρτα τους…

Συμφωνα με το anikolouli.gr οι πέντε αδελφές της οικογένειας Λασπάκη έμαθαν τυχαία τον Νοέμβριο του 2018 από ένα έγγραφο του δημοτολογίου, πως στην οικογενειακή μερίδα του πατέρα τους ήταν εγγεγραμμένο ένα αγοράκι…

Η είδηση αυτή έμελε να τους αλλάξει τη ζωή. Η μεγαλύτερη αδελφή τους άνοιξε την καρδιά της και  φανέρωσε το μυστικό που για χρόνια έκρυβε μέσα της, από φόβο μην τις αναστατώσει.

Από τότε ενωμένες οι πέντε κόρες του Νικολάου και της Χρυσάνθης Λασπάκη από τη Χίο, το γένος Στρατιδάκη, αναζητούν τον αδελφό τους που σήμερα  θα είναι 66 χρόνων. 

20

Σύμφωνα με το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, το αγόρι αυτό είναι μεν αναγνωρισμένο,  αλλά είναι αβάπτιστο. Δεν έχει ζητηθεί μεταδημότευση, ούτε εστάλη ποτέ  στο σπίτι τους κάποιο στρατολογικό έγγραφο. Οι αδελφές έμαθαν πως ο πατέρας τους είχε αποκτήσει το αγοράκι αυτό με μια άλλη γυναίκα, αλλά το δήλωσε στο όνομα το δικό του και της συζύγου του. Η βιολογική μητέρα για να τον εκδικηθεί, πήρε το αγοράκι της και εξαφανίστηκε.

Χίος: Στο φως το μυστικό που κρυφάκουσε μικρή…

Η κυρία Άννα Λασπάκη ξεδιπλώνοντας την ιστορία της οικογένειας της, είπε στο «Τούνελ» και στην Αγγελική Νικολούλη:

 «Άκουσα τη μητέρα μου να λέει στον πατέρα «Να το πάρουμε Νίκο το αγοράκι, πως θα το μεγαλώσει η ορφανή κοπέλα;  Να το φέρουμε εδώ μαζί με τα κορίτσια μας…».

21

Το  επόμενο πρωί ρώτησε τη μητέρα της για όσα άκουσε, αλλά εκείνη την αποθάρρυνε και της είπε πως  ονειρευόταν. Η Άννα που δεν είχε πεισθεί, προσπάθησε να ρωτήσει και την γιαγιά της οικογένειας που της είχε αδυναμία. Ούτε από εκεί πήρε απάντηση.

«Εγώ από τότε σκεπτόμουν πως μπορεί να έχω έναν αδελφό. Συχνά κοίταγα τα αγόρια του νησιού για να δω αν κάποιο μοιάζει με τον πατέρα μου.  Ήταν κάτι που δεν έφευγε απ’ το μυαλό μου.

22

Όταν πέρασαν τα χρόνια και η γιαγιά μου ήταν πια στα τελευταία της, την παρακάλεσα να μου μιλήσει. Τότε μου εξομολογήθηκε πως πράγματι ο πατέρας  μας  είχε μια σχέση με κοπέλα από το Κάστρο με την οποία είχε αποκτήσει ένα αγόρι. Μια κοπέλα που πρέπει να ήταν ορφανή από πατέρα και έφυγε από τη Χίο… Όταν ο πατέρας μας ήταν πια πολύ ηλικιωμένος κι αρρώστησε, του μετέφερα τι μου είχε εξομολογηθεί η γιαγιά.  Αρνήθηκε τα πάντα …».

Η Ειρήνη Λασπάκη  η τρίτη στη σειρά αδελφή της οικογένειας που  μένει εκτός Χίου, δέχτηκε μια μέρα ένα τηλεφώνημα, που έμελλε να αλλάξει τη ζωή της οικογένειας της.  Το στερνοπούλι τους , η μικρή τους αδελφή, πήγε μια  συνηθισμένη μέρα στο δημοτολόγιο της Χίου για να πάρει ένα έγγραφο. Έκπληκτη διαπίστωσε πως στην μερίδα του πατέρα τους ήταν εγγεγραμμένο και ένα αγόρι που είχε γεννηθεί τον Φεβρουάριο του  1953 και που ο πατέρας της οικογένειας είχε αναγνωρίσει.

23

Μετά το νέο, οι αδελφές συναντήθηκαν και η μεγαλύτερη  τους αποκάλυψε όλα όσα γνώριζε και είχε κρατήσει μυστικά.  Με αγωνία ξεκίνησαν  την έρευνα τους. Πήγαν στο Κάστρο και άρχισαν να ρωτούν πόρτα- πόρτα για την τύχη του χαμένου τους αδελφού. Κανείς όμως δεν ήξερε κάτι γι αυτόν.

«Βρήκαμε πως το παιδί ήταν δηλωμένο και στο όνομα της μητέρας μας. Πιθανά η ίδια να μην το ήξερε αυτό ή να μην αντιδρούσε γιατί φοβόταν τον πατέρα μας  που ήταν πολύ αυστηρός. Ακόμα κι αν ήθελε να βρει το αγόρι αυτό, την πρόλαβε ο θάνατος. Πέθανε όταν εγώ ήμουν 18 ετών και η μικρότερη αδελφή της οικογένειας ήταν μόλις δύο ετών…», είπε  η κυρία Άννα στην  εκπομπή.

Με δάκρυα στα μάτια ευχήθηκε να βρεθεί ο άγνωστος αδελφός τους, που τα κοινωνικά ταμπού της εποχής τους στέρησαν .

«Πιστεύω ότι υπάρχει και θα βρεθεί…», κατέληξε με έναν κόμπο στο λαιμό.