Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την εμπρηστική επίθεση κατά της αστυνομικής συντάκτριας Μίνας Καραμήτρου

Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την εμπρηστική επίθεση κατά της αστυνομικής συντάκτριας Μίνας Καραμήτρου
Ενημερώθηκε: 14/05/19 - 16:38

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τη συμπαράστασή του στη συνάδελφο Μίνα Καραμήτρου, συντάκτρια του αστυνομικού ρεπορτάζ  και καταδικάζει την εμπρηστική επίθεση που δέχθηκε από «αγνώστους», οι οποίοι πυρπόλησαν σήμερα τα ξημερώματα το αυτοκίνητό της.

Οι ενέργειες αυτής της μορφής στρέφονται κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος, καθώς οι δράστες, μέσω του εκφοβισμού, επιχειρούν, να περιορίσουν την ελεύθερη ενημέρωση των πολιτών και να οδηγήσουν τους δημοσιογράφους στην αυτολογοκρισία. Πιστεύουμε ότι η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και η εμπέδωση της ασφάλειας στους πολίτες αυτής της χώρας, αλλά και στους λειτουργούς της ενημέρωσης θα πρέπει να είναι πρωταρχικό καθήκον κάθε ευνομούμενης πολιτείας και για το λόγο αυτό καλούμε τις Αρχές να επιτελέσουν το έργο τους και να αποκαλύψουν αμέσως τους δράστες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ MEDIA

 

Δηλώνουμε κατηγορηματικά, όμως, ότι η βία, οι απειλές και οι εκβιασμοί δεν θα κλείσουν τα στόματα των συναδέλφων. Θα συνεχίσουν απτόητοι να ενημερώνουν τον ελληνικό λαό και να εκφράζουν την άποψή τους με επαγγελματισμό και υπευθυνότητα, χωρίς κανένα φόβο να τους εμποδίζει.

Τέλος, η ΕΣΗΕΑ θα ενημερώσει, για την επίθεση κατά της συναδέλφου, τη  Διεθνή και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων προκειμένου να λάβουν γνώση και να καταγγείλουν το γεγονός.  

1

 

Πυρπόλησαν το αυτοκίνητο της αστυνομικής συντάκτριας Μίνας Καραμήτρου

 

Τα ξημερώματα της Τρίτης (14/05) άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό στο αυτοκίνητο αστυνομικής συντάκτριας (Μίνας Καραμήτρου) τηλεοπτικού σταθμού (Open), που ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι της, στην περιοχή του Παπάγου, με αποτέλεσμα να καταστραφεί.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστές, η επίθεση εκτυλίχθηκε έξω από την κατοικία της Μίνας Καραμήτρου στου Παπάγου. Το αυτοκίνητο της γνωστής δημοσιογράφου βρισκόταν παρκαρισμένο στο πάρκινγκ της πολυκατοικίας. Λίγο αργότερα σημειώθηκε επίθεση με μολότοφ στο Α.Τ Καισαριανής.

Το χρονικό της εμπρηστικής επίθεσης

Ολα εκτυλίχθηκαν στις 02:15 τα ξημερώματα. Αγνωστοι έφτασαν στο σπίτι της Μίνας Καραμήτρου, έριξαν εύφλεκτο υλικό στο ΙΧ και εν συνεχεία του έβαλαν φωτιά. Το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς. Σημειώνεται, ότι η επίθεση έγινε άμεσα αντιληπτή και η φωτιά δεν πρόλαβε να εξαπλωθεί.

Όπως είπε η ίδια η Μίνα Καραμήτρου μιλώντας στον ΑΝΤ1, ευτυχώς οι γείτονες αντιλήφθηκαν άμεσα τη φωτιά στο αυτοκίνητο και ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική ενώ η φωτιά δεν επεκτάθηκε. Η δημοσιογράφος σημείωσε πως σύμφωνα με όσα της είπαν οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σπίτι της μετά την επίθεση, πιστεύεται ότι η επίθεση έγινε από αλληλέγγυους στον Δημήτρη Κουφοντίνα

«Αυτά ανήκουν σε μαύρες και κακές εποχές για τον τόπο κι έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα φοβίσουν ή θα αλλάξουν τον τρόπο που δουλεύουν οι δημοσιογράφοι» είπε η Μίνα Καραμήτρου μιλώντας στο OPEN TV.