Η κρίση στο Open χτυπά (και) την ψυχαγωγία

Η κρίση στο Open χτυπά (και) την ψυχαγωγία
Ενημερώθηκε: 26/06/19 - 11:04

Και τώρα τι; Δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία η απομάκρυνση του Τζώνη Καλημέρη και της Άλκηστης Μαραγκουδάκη από το Open.

Η απογοήτευση είχε έρθει σχεδόν από την πρώτη ημέρα του νέου καναλιού, όταν δεν κατάφερε να ανεβάσει σημαντικά τα ποσοστά του, παρά το αυξημένο κόστος λειτουργίας.

Η επόμενη ημέρα του Open βρίσκει την ιδιοκτησία του σταθμού να έχει αλλάξει άποψη. Θέλει να χτίσει ένα κανάλι με χαμηλότερο κόστος λειτουργίας και με φθηνότερο πρόγραμμα, κρατώντας όμως τον ενημερωτικό τομέα, ο οποίος λέγεται πως θα ενισχυθεί, καθώς ο επιχειρηματίας έχει δραστηριότητα στην Ελλάδα. Στο τέλος Ιουλίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση προγράμματος και εργαζομένων, οπότε και θα ληφθούν οι αποφάσεις.

Ο Τζώνη Καλημέρης ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος της Ραδιοτηλεοπτικής ΑΕ στις 5 Ιουνίου του 2018. Στο εγχείρημα του Open τον ακολούθησε και η Άλκηστη Μαραγκουδάκη ως διευθύντρια προγράμματος, που μόλις είχε αποχωρήσει από τον ΣΚΑΪ. Τέθηκαν υψηλοί στόχοι και από τις δύο πλευρές, οι οποίοι όμως δεν επιτεύχθηκαν. Η αλλαγή από το Epsilon στον Open χρειάστηκε χρόνο. Το νέο κανάλι βγήκε στον αέρα στις 25 Οκτωβρίου 2018 με φιλοδοξίες… Mega. Οι σειρές όμως δεν απέδωσαν και άρχισαν οι καθυστερήσεις στις πληρωμές των προμηθευτών.

Η τελευταία απόφαση που έλαβε η εταιρεία προ της αποχώρησης του Τζώνη Καλημέρη ήταν η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Ραδιοτηλεοπτικής ΑΕ. Το κεφάλαιο μειώθηκε με απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης κατά 6.500.992,09 ευρώ, με διαγραφή ζημιών και μείωση της ονομαστικής αξίας εκάστης εκ των υφιστάμενων μετοχών κατά 0,23 ευρώ. Μετά τη μείωση το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανήλθε στα 16.676.457,97 ευρώ. Ακολούθησε στη συνέχεια νέα αύξηση κατά 59.000 ευρώ.

Πηγή: Typologies