Ισχυρό δίπολο Star και Alpha στην TV

Ισχυρό δίπολο Star και Alpha στην TV
Ενημερώθηκε: 21/02/20 - 10:57

Νέα δεδομένα δημιουργεί στην τηλεοπτική αγορά η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την απόκτηση του πλήρους ελέγχου του Alpha από τη Motor Oil, μέσω της Mediamax Holdings Limited.

Επί της ουσίας, Alpha και Star συγκροτούν ένα ισχυρό δίπολο στο πεδίο της τηλεθέασης, με ένα σημαντικό μερίδιο της αγοράς, έχοντας απέναντί τους τον ΑΝΤ1 και το συνεργαζόμενο Μακεδονία TV, το Open, τον ΣΚΑΪ και από τη Δευτέρα και το Mega. Προβάδισμα έχει το Star και σε δεύτερη ταχύτητα βρίσκεται ο Alpha, ενώ στο παρελθόν, όταν ο Όμιλος Βαρδινογιάννη συμμετείχε στο Mega, το «Μεγάλο Κανάλι» είχε τον πρώτο λόγο και το Star ακολουθούσε.

Μέσα σε διάστημα μικρότερο των δύο μηνών (στις 18/12/2019 κατατέθηκε η αίτηση και η απόφαση εκδόθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2020), η ΕΑ ενέκρινε την απόκτηση του 100% των μετοχών των εταιρειών Alpha Δορυφορική Τηλεόραση ΑΕ (Alpha TV), Alpha Ραδιοφωνική ΑΕ (Alpha 989) και Alpha Ραδιοφωνική Κρόνος ΑΕ (Alpha Θεσσαλονίκης). Η ουσία της απόφασης, τα στοιχεία της οποίας δεν έχουν γνωστοποιηθεί, είναι πως η Motor Oil «δεν θα αποκτήσει δεσπόζουσα θέση στις επιμέρους αγορές των ΜΜΕ».

Πηγή: Typologies