Κατακραυγή για το άθλιο πρωτοσέλιδο του «Μακελειού»

Κατακραυγή για το άθλιο πρωτοσέλιδο του «Μακελειού»
Ενημερώθηκε: 10/03/19 - 23:58

Έντονες αντιδράσεις του συνόλου του πολιτικού κόσμου έχει προκαλέσει το άθλιο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας του Στέφανου Χίου, «Μακελειό».

ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ (με δημοσίευμα του 902.gr) καταδίκασαν, χωρίς περιστροφές, το υβριστικό δημοσίευμα της εφημερίδας του Στέφανου Χίου για επτά γυναίκες πολιτικούς και τη σύντροφο του πρωθυπουργού.

Για το θέμα υπήρξε επικοινωνία ανάμεσα στην υφυπουργό Εσωτερικών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου – Βασιλοπούλου.

Και αυτό προκειμένου, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου της υφυπουργού «να συνομιλήσουν με θέμα τους κινδύνους που επισύρει για την ελληνική κοινωνία, η διακίνηση ακραίων και χυδαίων στερεοτύπων».

Ποιος κρύβεται πίσω από το δημοσίευμα

Στο μεταξύ, αίσθηση έχει προκαλέσει δημοσίευμα της ιστοσελίδας periodista.gr το οποίο αναφέρει ότι πίσω από το ψευδώνυμο «Μαυρογιαλούρος» που υπογράφει το άθλιο κείμενο του «Μακελειού» κρύβεται «πασίγνωστος δημοσιογράφος, ο οποίος κατέχει επιτελική θέση σε γνωστό mediaκό μαγαζί».

Συγκεκριμένα η ανάρτηση του periodista. gr αναφέρει:

«Το εμετικό ρεπορτάζ που έγινε πρωτοσέλιδος τίτλος το υπογράφει ο "Μαυρογιαλούρος". Πρόκειται φυσικά για ψευδώνυμο. Πίσω από τον "Μαυρογιαλούρο" κρύβεται πασίγνωστος δημοσιογράφος, ο οποίος κατέχει επιτελική θέση σε γνωστό mediaκό "μαγαζί". Όπως συμβαίνει συνήθως, τίποτα δεν μένει κρυφό μέχρι το τέλος. Μείνετε συντονισμένοι...»

ΣΥΡΙΖΑ: Φασιστικός οχετός

«Απέναντι στον φασιστικό οχετό του «Μακελειού» οφείλουν άμεσα να αντιδράσουν  τόσο οι δημοσιογραφικές ενώσεις, όσο και όλα τα πολιτικά κόμματα. Καμία δημοκρατική  δύναμη δεν μπορεί να επιλέξει τη σιωπή απέναντι στις  νέες, απερίγραπτες χυδαιότητες που προσβάλλουν κάθε δημοκράτη πολίτη».

Αυτή είναι η δεύτερη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος είχε κάνει την αρχή χθες με οργισμένη ανακοίνωση κατά της εφημερίδας. «Το «Μακελειό» είναι σύμπτωμα του εκχυδαϊσμού της δημοσιογραφίας και της πολιτικής αντιπαράθεσης» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του το Σάββατο το βράδυ και σημειώνει ότι «θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, ώστε να μην συνεχιστεί αυτό το αίσχος».

«Όμως», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «η τιμωρία από τη δικαιοσύνη δεν αρκεί. Απαιτείται η καταδίκη από σύσσωμο τον δημοκρατικό κόσμο και τις πολιτικές δυνάμεις». «Δεν θα επιτρέψουμε στην Ελλάδα να κυλιστεί στο βούρκο του «Μακελειού».», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

ΝΔ: Χυδαία δημοσιεύματα

Από τη ΝΔ ανέφεραν σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακελειό», ότι «χυδαία δημοσιεύματα, όπως αυτό του Μακελειού, είναι ανάξια πολιτικού σχολιασμού. Η Δικαιοσύνη θα όφειλε ήδη να έχει παρέμβει».

ΚΙΝΑΛ: Καταδικάζουμε το πρωτοσέλιδο της ντροπής

«Το Κίνημα Αλλαγής καταδικάζει με τον πιο απόλυτο τρόπο, το απαράδεκτο δημοσίευμα της δήθεν εφημερίδας Μακελειό, για τις γυναίκες πολιτικούς του ΣΥΡΙΖΑ». Αυτό τονίζει σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το Κίνημα Αλλαγής, αναφορικά με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακελειό».

«Καταδικάζουμε το πρωτοσέλιδο της ντροπής και καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να πράξουν το ίδιο. Η μηδενική ανοχή σε φασιστικές συμπεριφορές είναι για μας αδιαπραγμάτευτη αρχή. Εκφράζεται σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις όποιον και αν αφορά. Η σιωπή είναι συνενοχή. Και εμείς δεν σιωπούμε…», αναφέρει το ΚΙΝΑΛ.

902: Άθλια φασιστικά δημοσιεύματα

Με δημοσίευμα του πόρταλ 902, με τίτλο «Άθλια φασιστικά δημοσιεύματα» τοποθετήθηκε το ΚΚΕ:

Με ένα άθλιο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα, η γνωστή για τις φιλοφασιστικές και φιλοχρυσαυγίτικες θέσεις της «εφημερίδα» «Μακελειό», επιλέγει να ξεράσει αντικομμουνισμό και χυδαίο σεξισμό, φτάνοντας σε επίπεδα πρωτόγονης επίθεσης.

Το «Μακελειό» επιστρατεύει τον οχετό, με ένα πρωτοσέλιδο - όπως λέει - «αυστηρώς ακατάλληλο για μπολσεβίκους» (!) στο οποίο βγάζει στα «μανταλάκια» τις γυναίκες που στελεχώνουν την κυβέρνηση, την περιφέρεια κ.λ.π. και τις στοχοποιεί με χυδαίους χαρακτηρισμούς - που καμία σχέση δεν έχουν με πολιτική αντιπαράθεση - αποδεικνύοντας ότι ο απόπατος είναι η θέση, στην οποία ανήκει ο φασισμός και οι φασίστες.

Ήδη, το δημοσίευμα έχει προκαλέσει αντιδράσεις, που καλούν και σε παρέμβαση της Δικαιοσύνης.