Κόκκινο Ποτάμι (15/3): Αγωνία! Η συγκλονιστική προσπάθεια της Σοφίας και της Αρίν να βρουν τις κόρες τους

 
Κόκκινο Ποτάμι (15/3): Αγωνία! Η συγκλονιστική προσπάθεια της Σοφίας και της Αρίν να βρουν τις κόρες τους

Ενημερώθηκε: 14/03/20 - 22:12

Κόκκινο Ποτάμι (15/3): Συγκλονίζει η προσπάθεια της Σοφίας και της Αρίν να βρουν τις κόρες τους οι οποίες έχουν χαθεί. Σε άθλια κατάσταση οι δύο γυναίκες φτάνουν σε ένα τουρκικό χωριό, όπου και φιλοξενούνται από τον Εµίρ και τη σύζυγό του...

Μανούσου Μανουσάκη

Αναλυτικά, στο συνταρακτικό επεισόδιο, της αγαπημένης ιστορικής σειράς του , το «Κοκκινο Ποτάμι», της Κυριακής 15/3, στο OPEN, θα δούμε:

Οι Ρώσοι στρατιώτες μπαίνουν στην πλατεία του Ερζερούμ. Οι Χριστιανοί της πόλης ζητωκραυγάζουν, καθώς ο νέος Διοικητής επιθυμεί να τους προστατεύσει. Οι εκκλησίες ανοίγουν και πλέον οι κρυπτοχριστιανοί του Ερζερούµ δεν χρειάζεται να κρύβονται.

Οι Αμισιώτες επιστρέφουν στα σπίτια τους, αλλά τα βρίσκουν καταπατημένα και λεηλατημένα. Ο Μουσταφά συλλαμβάνεται από Ρώσους στρατιώτες. Η Ευγενία, ο Θέμης και η Βασιλική επιστρέφοντας και εκείνοι στο σπίτι τους και προσπαθούν να ξεκινήσουν και πάλι από την αρχή. Τα κτήματά τους, που βρίσκονται, στην κατοχή του κράτους, πλέον θα επιστρέψουν στα χέρια τους.

Η Σοφία και η Αρίν σε άθλια κατάσταση συνεχίζουν να αναζητούν τις κόρες τους. Φτάνουν σε ένα τουρκικό χωριό, όπου και φιλοξενούνται. Το ζευγάρι που τους φιλοξενεί, ο Εµίρ και η σύζυγό του, τις συμβουλεύει να κινηθούν προς την Αμισό, όπου η κατάσταση είναι πιο ευνοϊκή για τους Χριστιανούς.

Στο μεταξύ,τα µέλη της οικογένειας του Αλή, εκτιμούν ότι τώρα είναι η καλύτερη ευκαιρία να γίνει ο γάµος του Αλή και της Ιφιγένειας.

Ο Αλή από την πλευρά του δεν δείχνει αποφασισµένος να προχωρήσει στη λήψη µιας τέτοιας απόφασης τόσο γρήγορα, ωστόσο ερωτηθείσα η Ιφιγένεια λέει ανοιχτά τη γνώµη της, επιµένοντας µάλιστα ότι ο γάµος τους πρέπει να γίνει αµέσως και µάλιστα χριστιανικός. Έτσι ο Αλή, λίγο πριν τον γάμο, αναγκάζεται να αποκαλύψει στους γονείς του την αλήθεια για την Ιφιγένεια.