Κόκκινο Ποτάμι: Απρόβλεπτες ανατροπές που θα φέρουν τα πάνω κάτω στα επόμενα επεισόδια

Κόκκινο Ποτάμι: Απρόβλεπτες ανατροπές που θα φέρουν τα πάνω κάτω στα επόμενα επεισόδια
Ενημερώθηκε: 13/10/19 - 23:44

Το Κόκκινο Ποτάμι: Η νέα δραματική σειρά εποχής του OPEN, το «Κόκκινο Ποτάμι» κατάφερε να καθηλώσει το τηλεοπτικό κοινό από το πρώτο επεισόδιο. Την ίδια ώρα, συγκλονιστικές εξελίξεις επιφυλάσσουν τα επόμενα επεισόδια της υψηλών προδιαγραφών σειράς του Μανούσου Μανουσάκη, η οποία βασίζεται στο οµότιτλο µυθιστόρηµα του Χάρη Τσιρκινίδη και ξεδιπλώνει τη ζωντανή µνήµη της Γενοκτονίας του ποντιακού Ελληνισµού. 

Οι 5 λόγοι που το «Κόκκινο Ποτάμι» θα γίνεται όλο και πιο συναρπαστικό για τους τηλεθεατές 

 

ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ

1. Η εξέλιξη ανάμεσα στο ζευγάρι Μίλτος (Ιωάννης Παπαζήσης) - Ιφιγένεια (Αναστασία Παντούση)

Είναι γεννημένοι ο ένας για τον άλλον, όμως η αγάπη τους θα περάσει από 1000 κύματα. Στο σημερινό επεισόδιο (Κυριακή 13/10) ο Μίλτος επιστρέφει με λαχτάρα στο σπίτι της Ιφιγένειας. Γνωρίζει τον Ζαχάρωφ και τον εντυπωσιάζει με την ευφυΐα και την οξύνοιά του. Η Ιφιγένεια ονειρεύεται το κοινό τους μέλλον. Ο Μίλτος της υπόσχεται μια ευτυχισμένη ζωή. Ο Ζαχάρωφ όμως, του προτείνει να τον ακολουθήσει στο Παρίσι, να γίνει εκεί το δεξί του χέρι. Ο Μίλτος ενθουσιάζεται. Η Ιφιγένεια αντιδρά. Ο Μίλτος πιστεύει ότι είναι σπουδαία ευκαιρία και για τους δυο τους, αλλά αυτό μάλλον δεν πείθει την Ιφογένεια. Ο γάμος αναβάλλεται. Το ζευγάρι φτάνει πολύ κοντά στην ευτυχία αλλά... η ευκαιρία χάνεται. Ο Μίλτος στο Παρίσι θα ξεχάσει την αγαπημένη του;

ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ

2. Ο ευφυής Μπαζίλ Ζαχάρωφ (Σωτήρης Χατζάκης) παρασύρει τον Μίλτο στο Παρίσι

Νέο πρόσωπο ο Μπαζίλ Ζαχάρωφ, τραπεζίτης και έμπορος όπλων. Μυστηριώδης και αινιγματικός, με υψηλές διασυνδέσεις όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στα κέντρα των αποφάσεων στην Ευρώπη, κινεί τα νήματα στην πολιτική σκηνή. Ευφυής, φιλόδοξος, πετυχημένος αλλά και καιροσκόπος θα παίξει καταλυτικό ρόλο στη ζωή και τις αποφάσεις του Μίλτου όταν του προτείνει να τον ακολουθήσει στο Παρίσι για να γίνει το δεξί του χέρι. Στην εξέλιξη της ιστορίας θα επηρεάσει απόλυτα -έμμεσα και άμεσα- τις ζωές των ηρώων… και όχι μόνο.

ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ

3. Η γοητευτική Βασιλική (Χαρά-Μάτα Γιαννάτου) και ο έρωτας που θα τη φέρει μπροστά σε εκπλήξεις

Νέο πρόσωπο η Βασιλική. Διεκδικεί με πάθος το μέλλον που ονειρεύεται. Δυναμική, ριψοκίνδυνη και γοητευτική, θα ανακαλύψει πόση δύναμη κρύβει μέσα της όταν τα πάντα γύρω της μοιάζουν να καταρρέουν. Ο έρωτάς της για τον μακεδονομάχο Θέμη (Αργύρης Πανταζάρας), θα τη φέρει μπροστά σε πολλές προκλήσεις και σημαντικές αποφάσεις. Όλη η Αμισός, υποδέχεται τον Μίλτο και τον Μακεδονομάχο Θέμη. Στη σκιά του φανατικού Οσμάν, ο Παυλίδης στήνει πανηγύρι για τους γιους του. Τόσο ο ίδιος όσο και η γυναίκα του Ευγενία, είναι ευτυχείς με την προοπτική του γάμου του Μίλτου με την Ιφιγένεια. Ο Θέμης ξαναβρίσκει την αρραβωνιαστικιά του, τη Βασιλική.

ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ

4. Η χημεία ανάμεσα στον Μακεδονομάχο Θέμη και τη ριψοκίνδυνη Βασιλική

Ο Θέμης Πανταζάρας και η Χαρά-Μάτα Γιαννάτου - ο Μίλτος και η Βασιλική - θα φτάσουν την εκρηκτική χημεία του βασικού ζευγαριού της σειράς, του Μίλτου (Ιωάννης Παπαζήσης) και της Ιφιγένειας (Αναστασία Παντούση); Και πώς θα επηρεάσει η σχέση τους την έκβαση της ιστορίας του Κόκκινου Ποταμιού; 

ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ

 5. Τα σκηνικά και οι ερμηνείες όλων των ηθοποιών εντυπωσιάζουν

Οι αριθμοί της σειράς προκαλούν εντύπωση και αποδεικνύουν πως πρόκειται για δράμα εποχής υψηλών προδιαγραφών: 171 ηθοποιοί, 1.140 κομπάρσοι και 629 κοστούμια εποχής θα κάνουν την εμφάνισή τους στους τηλεοπτικούς μας δέκτες. Από τα προσεγμένα σκηνικά μέχρι και τα ρούχα είναι όλα μελετημένα με λεπτομέρεια και δοσμένα με μεγάλη αληθοφάνεια για να σε εντάξουν πλήρως στο κλίμα της εποχής. Παράλληλα, μία παραγωγή την κάνει μεγαλειώδη η ψυχή των ανθρώπων που συμμετέχουν σε αυτή. Και εδώ οι άνθρωποι καταθέτουν ψυχή. Από το παιδί που φτιάχνει τους καφέδες μέχρι τους κεντρικούς πρωταγωνιστές. Η ιστορία εξελίσσεται γρήγορα από επεισόδιο σε επεισόδιο, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις η ατμόσφαιρα είναι μυσταγωγική τόσο σε επίπεδο σκηνοθεσίας, όσο και σε επίπεδο φωτογραφίας. Και για όλα αυτά υπογράφει ο εξαιρετικός σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης. 

ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ

 

ΠΗΓΗ: ethnos.gr