Ο Ντάισελμπλουμ μετά το περιβόητο... «ουάου» στο ΥΠΟΙΚ ψάχνοντας τον... Βαρουφάκη

 
Όταν ο Γερούν Ντάισελμπλουμ αναζήτησε με το βλέμμα του φωτογραφία του Βαρουφάκη... (ΦΩΤΟ)

Ενημερώθηκε: 25/09/17 - 19:33

Παρουσία του επικεφαλής του Euro Working Group, Τόμας Bίζερ. 20 λεπτά πριν από τις 4 το απόγευμα ξεκίνησε η κατ΄ ιδίαν συνάντηση του Προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, με τον Υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Τσακαλώτο

Στην αίθουσα συναντήσεων του υπουργού Οικονομικών, το βλέμμα του Γερούν Ντάισελμπλουμ...πλανήθηκε στον τοίχο , ψάχνοντας προφανώς φωτογραφία του Γιάνη Βαρουφάκη.Ο Yπουργός Oικονομικών, κατάλαβε τι συνέβαινε και αυτομάτως, τους ενημέρωσε ότι έχουν πάψει να αναρτώνται κάδρα με τις φωτογραφίες των Υπουργών Οικονομικών, από την εποχή που ξεκίνησαν τα μνημόνια, γι΄ αυτό και η τελευταία χρονολογικά φωτογραφία είναι του Γιάννη Παπαθανασίου.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ απάντησε στον κ. ότι "αυτό είναι πάρα πολύ άδικο, διότι οι μετέπειτα Υπουργοί Οικονομικών της χώρας, είναι αυτοί που έκαναν την πιο σκληρή δουλειά", χωρίς πάντως να διαχωρίζει απο το σύνολο τον Γιάνη Βαρουφάκη, με τον οποίο είχε μια σχέση "πάθους κι αντιθέσεων".

Το "ουάου" που έμεινε στην ιστορία

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του κ. Ντάισελμπλουμ μετά τις 30 Ιανουαρίου 2015 όπου είχε έρθει στη χώρα μας, αμέσως μετά την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.

Τότε ήταν που ψιθύρισε στο αυτί του Γιάννη Βαρουφάκη τη φράση «Μόλις σκότωσες την τρόικα», με τον τότε υπουργό Οικονομικών να του απαντά με ένα επιφώνημα: «Ούαου!»

"Μόλις σκότωσες την τρόικα"