Όρθια στο Μιλάνο η ΑΕΚ!

 
Όρθια στο Μιλάνο η ΑΕΚ!

Ενημερώθηκε: 23/10/17 - 16:58

Επιμέλεια: Μάριος Βλαβιανός

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιάννη Ανέστη, που την κράτησε όρθια στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι στη Μίλαν, η ΑΕΚ έφυγε με το "χρυσό" βαθμό από το "Σαν Σίρο" (0-0) και πλέον βλέπει ξεκάθαρα, την πρόκριση στη φάση των "32" του Europa League!

Εξαιρετική εμφάνιση από τους παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ στο πρώτο ημίχρονο. Με εξαίρεση το τελευταίο πεντάλεπτο δεν ανησύχησαν καθόλου από τους "ροσονέρι", ενώ είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ με τους Σιμόες (29’) και Τζανετόπουλο (42’).

Στο δεύτερο 45λεπτο, οι Μιλανέζοι ανέβασαν ρυθμό και έκλεισαν την ΑΕΚ στα καρέ της, που όμως ήταν εξαιρετική ανασταλτικά. Τις φάσεις που δεν μπόρεσε να "καθαρίσει" η... πειραματική άμυνα της ΑΕΚ (Μπακάκης στόπερ), τις φρόντιζει ο Γιάννης Ανέστης.

Ο 26χρονος είχε μεγάλες αποκρούσεις, κράτησε το "μηδέν" κι έσπασε τα νεύρα των Ιταλών που δεν μπορούσαν να βρουν τον τρόπο για να τον νικήσουν. Στο 85’ η Ένωση θα μπορούσε να είχε κλέψει το ματς, όμως ο Ντοναρούμα απέκρουσε δύσκολα την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα.

Στο φινάλε, οι παίκτες της Ένωσης, όπως ήταν λογικό γνώρισαν την αποθέωση από τους περίπου 4.000 φίλους του, που δημιούργησαν τη δικιά τους... Σκεπαστή στο "Σαν Σίρο", που αποδοκίμασε τον Βιντσέντσο Μοντέλα και τους παίκτες του.

Μίλαν (Βιντσέντσο Μοντέλα): Ντοναρούμα, Ροντρίγκες, Μουσάτσιο, Μπονούτσι, Λοκατέλι, Καλάμπρια, Μποναβεντούρα (73’ Κεσί), Σούσο (83’ Μπορίνι), Τσαλχάνογλου, Κουτρόνε, Αντρέ Σίλβα (63’ Κάλινιτς)

Στον πάγκο: Στοράρι, Μοντολίβο, Μπίλια, Παλέτα

AEK (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης, Βράνιες, Τζανετόπουλος, Γκάλο, Λόπες, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος (90+3’ Γαλανόπουλος), Λάζαρος (63’ Αραούχο), Λιβάγια (76’ Μπακασέτας)

Στον πάγκο: Τσιντώτας, Γιαννούτσος, Αϊντάρεβιτς, Κλωναρίδης