Οι οπαδοί της Γαλατάσαραϊ ξεσηκώθηκαν με συνθήματα κατά του Ερντογάν

 
Οι οπαδοί της Γαλατάσαραϊ ξεσηκώθηκαν με συνθήματα κατά του Ερντογάν

Ενημερώθηκε: 24/10/17 - 02:37

Έξαλλος έχει γίνει ο Ερντογάν με τους οπαδούς της Γαλατάσαραϊ εξαιτίας των συνθημάτων που έγραψαν σε πάνω στο ντέρμπι της περασμένης Κυριακής (22-10-2017) κόντρα στην Φενερμπαχτσέ.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης στα πάνω υπήρχε η φωτογραφία του Σιλβέστερ Σταλόνε από τον ρόλο του στην ταινία «Ρόκι» με συνθήματα, όπως «ξεσηκωθείτε» και «φαίνονται μεγάλοι γιατί είστε γονατιστοί»

Τα πάνω προκάλεσαν την οργή του Σουλτάνου Ερντογάν ο οποίος έδωσε εντολή στον πρωθυπουργό Γιλντιρίμ να γίνει έρευνα για το θέμα.

Κυβερνητικά στελέχη δήλωναν ότι τα συνθήματα αυτά παρέπεμπαν στον μισητό εχθρό του Ερντογάν, Φετουλάχ Γκιουλέν και σε συγκεκριμένα σε ένα ποίημα που είχε απαγγείλει παλιότερα και κατέληγε με τον στίχο «Ξεσηκώσου, Σακάρια» (σ.σ. επαρχία της βορειοδυτικής Τουρκίας).

Από την πλευρά της η διοίκηση της Γαλατάσαραϊ με ανακοίνωσή της τόνισε ότι «θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα νομικά μέσα ενάντια σε κάθε θεσμό, πρόσωπο και λογαριασμό στα social media που προσπάθησε να βάλει το όνομα της Γαλατασαράι δίπλα σε εκείνο του ηγέτη της απάνθρωπης τρομοκρατικής οργάνωσης, χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία το πανό».