Πλούσιο πολιτικό παρασκήνιο μετά τη διαγραφή της Κ. Παπακώστα

 
Πλούσιο πολιτικό παρασκήνιο μετά τη διαγραφή της Κ. Παπακώστα

Ενημερώθηκε: 26/10/17 - 20:42

Πλούσιο πολιτικό παρασκήνιο φαίνεται πως υπάρχει πίω από την διαγραφή της Κατερίνας Παπακώστα το απόγευμα της Τετάρτης από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΑΝΕΛ

Κώστας Ζαχαριάδης

και ΣΥΡΙΖΑ έσπευσαν να εκμεταλλευτούν την ένταση που έχει δημιουργηθεί στο τρατόπεδο της Νέα δημοκρατίας και κλείνουν το μάτι στην Κατερίνα Παπακώστα. Παρέμβαση στα εσωκομματικά της ΝΔ έκανε και ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με σχόλιό του για τη διαγραφή της κυρίας Παπακώστα.

«Η καρατόμηση της Κατερίνας Παπακώστα, άλλη μια ένδειξη της ομοψυχίας και της συνοχής στη δεξιά πολυκατοικία» αναφέρει ο κ. Ζαχαριάδης σε σχετική ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook και twitter, και τονίζει: «Η γραμμή "Άδωνις και Άγιος ο Θεός" μετατρέπει τη ΝΔ σε ΛΑΟΣ γρηγορότερα και από ό,τι προβλέπαμε».

d

Στο σχόλιο Ζαχαριάδη απάντησαν κύκλοι της ΝΔ με αναφορά στην ανοχή που δείχνει στους αντιεξουσιαστές:

«Ενώ ο κ. Φίλης αποδομεί τον κ. Καμμένο, ο κ. Βίτσας τον κ. Φίλη και οι 53 την κυβέρνηση, ο λαλίστατος διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης επιλέγει να ασχοληθεί με την κα Παπακώστα. Ας κάνει, έστω, ένα σχόλιο για τον έτερο κυβερνητικό βουλευτή Καμμένο που παραδέχθηκε σήμερα δημοσίως ότι "έχει καταλυθεί η τάξη και ο νόμος" και επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ "για ανοχή στους Ρουβίκωνες"».

Την ίδια ώρα ανακοίνωση εξέδωσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες για τη διαγραφή της Κατερίνας Παπακώστα από τη Νέα Δημοκρατία:

«Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Πάνος Καμμένος πρότεινε στην κ. Κατερίνα Παπακώστα τη συμμετοχή της στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή για τα ΑμεΑ, η οποία θα εισηγηθεί νομοθετικά μέτρα για θέματα που αφορούν τα τέκνα με ειδικές ανάγκες στρατιωτικών, λόγω της βιωματικής της εμπειρίας και βαθιάς γνώσης της στα θέματα που απασχολούν την επιτροπή.
Δεν περιμέναμε στο βωμό της μεταμόρφωσης του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας σε Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, ο επίσημα πλέον επίτιμος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης να τη διαγράψει προκειμένου να δηλώσει υποταγή στον αντιπρόεδρό του».

as

Πώς ξεκίνησε η επίθεση της Παπακώστα υπέρ Καμμένου και εναντίον Αδωνι

Όλα ξεκίνησαν όταν η κυρία Παπακώστα, «φωτογραφίζοντας» τη σφοδρή αντιπαράθεση του Άδωνι Γεωργιάδη με τον Πάνο Καμμένο, ζήτησε από τον προεδρεύοντα να λαμβάνει μέτρα για τέτοιες συμπεριφορές, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι κοκορομαχίες οι οποίες διεξάγονται στη Βουλή, οι προσωπικές αναφορές, δεν περιποιούν τιμή. Ο Κανονισμός λέει ότι επί ασχέτων θεμάτων και επί θεμάτων τα οποία άπτονται επί προσωπικού ζητήματος -που δεν αφορούν, πιστέψτε με, κανέναν από εμάς, ούτε την ελληνική κοινωνία- θα πρέπει να τους ανακαλείτε στην τάξη, κύριε πρόεδρε, ει δυνατόν να τους επιβάλλετε και τις δέουσες ποινές. Εάν δεν μπορεί ο καθένας και η καθεμία από εμάς να αυτοσυγκρατηθεί, να επιβάλλετε τον Κανονισμό -και να τον επιβάλλετε εκεί που πρέπει».

Πριν από λίγους μήνες η κυρία Παπακώστα είχε απειληθεί ξανά με διαγραφή, όταν με δηλώσεις της στην εφημερίδα «Ειδήσεις» ζητούσε να αποσύρει η Νέα Δημοκρατία το αίτημά της για «εκλογές τώρα» και καλούσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κλειδώσει στο υπόγειο τον Άδωνι Γεωργιάδη ως ακραία φωνή, και όπως φαίνεται εκείνη ήταν η τελευταία ευκαιρία που δόθηκε από την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη στην κυρία Παπακώστα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κ. Παπακώστα: Αναίτια και ανυπαίτια η διαγραφή μου