Με δύο κοινοβουλευτικές ομάδες η Κεντροαριστερά μετά τις εκλογές – Τα «καρφιά» των υποψηφίων

 
Με δύο κοινοβουλευτικές ομάδες η Κεντροαριστερά μετά τις εκλογές – Τα «καρφιά» των υποψηφίων

Ενημερώθηκε: 31/10/17 - 13:57

Μία ήταν η είδηση που προέκυψε από το χτεσινοβραδινό ντιμπέιτ των υποψηφίων αρχηγών της Κεντροαριστεράς, η οποία και έγινε αφορμή για ανταλλαγή «καρφιών» μεταξύ συνυποψηφίων. Ο νέος κομματικός φορέας θα έχει δύο Κοινοβουλευτικές Ομάδες.

Ειδικότερα, αυτό έγινε κατόπιν σχετικής παρέμβασης του Νίκου Ανδρουλάκη, που είπε «να ρωτήσω Σταύρο και Φώφη αν θα ενοποιήσουν τις Κοινοβουλευτική Ομάδα με κοινή στάση σε όλα τα θέματα».

Σταύρος Θεοδωράκης

Ο επικεφαλής του Ποταμιού απάντησε πως «η απόφαση που έχουμε πάρει με τη Γεννηματά είναι τολμηρή. Ο πρόεδρος που θα εκλεγεί θα έχει το τιμόνι και θα καθοδηγεί τις δυο κοινοβουλευτικές ομάδες, που δε διαλύονται. Αυτό θα ήταν δώρο για τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Σε εκείνο το σημείο ήρθε να επιβεβαιώσει: «Δεν θα επαναλάβω όσα είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Τα έχουμε συμφωνήσει και εγώ όταν δίνω τον λόγο τον τηρώ».

Τότε σχολίασε ο Ν. Ανδρουλάκης: «Πήρα το μήνυμά μου ότι οι δύο τα έχουν συμφωνήσει ερήμην των υπολοίπων».

Γιάννης Ραγκούσης

Αργότερα, ο «δεν το άφησε να πέσει κάτω» και σχολίασε σχετικά: «Δεν μπορώ να δεχθώ ειλημμένες αποφάσεις, κάπου, κάπως. Οπότε δεν μπορώ να δεχθώ να υπάρχουν δυο κοινοβουλευτικές ομάδες την επόμενη μέρα. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της νέας παράταξης πρέπει να είναι μία και ενιαία. Κάθε διαφορετική εξέλιξη θα είναι αρνητική».

Γιώργος Καμίνης

Από την πλευρά του ο υπερτόνισε την ανάγκη να υπάρχει μία κοινοβουλευτική ομάδα, λέγοντας: «Να πάμε σε μια ενιαία Κοινοβουλευτική Ομάδα, να είμαστε μια φωνή».

«Εγώ θα ήθελα να πω πως δε μπορούμε να προβούμε σε μια σκηνοθετημένη εξέλιξη του νέου φορέα. Θα πρέπει να ερωτηθούν κόμματα της ΔΗΣΥ για τα περί διάλυσης των κομμάτων», είπε από την πλευρά του ο Απόστολος Πόντας τασσόμενος εμφανώς κατά της διάλυσης των κομμάτων.