«Πυρά» Μητσοτάκη: «Ο κ. Τσίπρας ηγείται μιας ανίκανης παρέας που διάλεξε και έχει φτωχοποιήσει τη χώρα» (ΦΩΤΟ + BINTEO)

 
«Πυρά» Μητσοτάκη: «Ο κ. Τσίπρας ηγείται μιας ανίκανης παρέας που διάλεξε και έχει φτωχοποιήσει τη χώρα» (ΦΩΤΟ + BINTEO)

Ενημερώθηκε: 04/11/17 - 17:07

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ, στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος.

Αφού εξέφρασε τη χαρά του που συμμετέχει στις εργασίες της ΟΝΝΕΔ, σχολίασε πως πριν από 18 μήνες αναγκάστηκε να πάρει μια τολμηρή, αλλά δύσκολη απόφαση, καταργώντας προηγούμενή της μορφή και επιχειρώντας ένα νέο ξεκίνημα.

«Αισθάνομαι δικαιωμένος γι αυτήν μου την απόφαση. Αισθάνομαι δικαιωμένος, όχι γιατί εγώ έκανα πολλά, αλλά γιατί εμπιστεύτηκα εσάς. Εμπιστεύτηκα εσάς, τα 32.000 μέλη της Οργάνωσης Νέων Νέας Δημοκρατίας, που έγιναν μέλη της Οργάνωσής μας, για να επανιδρύσουν την Παράταξη, αλλά και την ηγεσία της Οργάνωσης Νέων μας, την ηγεσία της Δ.Α.Π., τον Πρόεδρό μας, τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, όλους εσάς που φέρατε εις πέρας ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο αυτόν τον χρόνο».

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο δεν περιορίζεται μόνο στην πολιτική δράση την οποία η Οργάνωση Νέων ενός μεγάλου Κόμματος πρέπει πάντα να αναλαμβάνει, αλλά και το οποίο επεκτάθηκε σε μια σειρά από κοινωνικές δράσεις. «Συγχαρητήρια αγαπητέ Πρόεδρε και για τις κοινωνικές σας δράσεις, όπως θερμά συγχαρητήρια και για τις δράσεις της πολιτικής ακαδημίας, η οποία πραγματικά είναι μια καινοτόμα πρωτοβουλία, η οποία έφερε σε επαφή νέους και νέες με τις ιδέες, τις αξίες και την ιδεολογία της Παράταξής μας. Και εύχομαι αυτή η δράση να συνεχιστεί, έτσι ώστε όλο και περισσότεροι νέοι να έχουν τα ιδεολογικά και πολιτικά εφόδια για να μπορέσουμε να δώσουμε στους μήνες και στα χρόνια που έχουμε μπροστά μας την μεγάλη πολιτική μάχη των ιδεών».

Προτάσσει πως για τη Νέα Δημοκρατία, η περαιτέρω πολιτική διείσδυση στη νεολαία αποτελεί στρατηγικό στόχο. «Θέλουμε μια φοιτητική οργάνωση πολιτικοποιημένη, η οποία να ζυμώνεται με τις νέες ιδέες, να δίνει την μάχη των ιδεών μέσα στα Πανεπιστήμια, αλλά κυρίως να αγωνίζεται ουσιαστικά για την αναβάθμιση του δημόσιου Πανεπιστημίου. Το δημόσιο Πανεπιστήμιο, δυστυχώς, σήμερα υπονομεύεται από τις ανερμάτιστες πολιτικές αυτής της Κυβέρνησης. Και τη μάχη αυτή των ιδεών, φίλες και φίλοι, θα τη δώσουμε σε όλα τα επίπεδα».

Όσο αφορά στην ελληνική κυβέρνηση τονίζει πως: «Ο κ. Τσίπρας ηγείται μιας ανίκανης παρέας την οποία εκείνος διάλεξε και η οποία έχει φτωχοποιήσει τη χώρα. Ταυτόχρονα όμως, άγεται και φέρεται και από τις συνιστώσες του. Όταν ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κυβερνήσει κάνει αυτό το οποίο ξέρει πολύ καλά: Πολώνει, πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα και λέει συνεχώς ψέματα. Αν ο κ. Τσίπρας πίστευε πραγματικά στο success story του δεν θα είχε ανάγκη να ακολουθήσει αυτήν την τακτική πόλωσης. Το κάνει επειδή γνωρίζει πάρα πολύ καλά τα αδιέξοδα στα οποία έχει οδηγήσει τη χώρα».

«Εμείς, λοιπόν, δεν θα τον ακολουθήσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση, όμως όποτε χρειάζεται σκληρή πολιτική απάντηση ο κ. Τσίπρας θα την παίρνει σε όλα τα επίπεδα και στη Βουλή και στην κοινωνία. Και εσείς αύριο όταν θα χρειαστεί να αντιπαρατεθείτε πολιτικά να μην διστάσετε να το κάνετε, αλλά να έχετε πάντα στραμμένο το βλέμμα σας στο μέλλον και ο προγραμματικός λόγος της Νέας Δημοκρατίας εκεί ακριβώς αποσκοπεί. Να χαράξουμε όλοι μαζί έναν οδικό χάρτη για την Ελλάδα του μέλλοντος, την Ελλάδα την οποία εσείς ονειρεύεστε και την Ελλάδα στην οποία εσείς θέλετε να ζήσετε, να δημιουργήσετε, να κάνετε οικογένεια, να μεγαλώσετε με τη σειρά σας τα δικά σας παιδιά. Και σε αυτήν την προσπάθεια σας θέλω όλους πρωτοπόρους, τολμηρούς και καινοτόμους. Μη διστάσετε να βγείτε έξω από το «κουτί», να μην είστε πάντα τελείως politically correct.

ΟΝΝΕΔ

«Αλίμονο, αν εσείς δεν τολμήσετε να πείτε μια κουβέντα παραπάνω, να σπρώξετε και το Κόμμα σε μια κατεύθυνση η οποία θα είναι εναρμονισμένη με τις δικές σας ανησυχίες. Πρέπει λοιπόν να εναρμονίσουμε και εμείς τις δικές μας πολιτικές με τις δικές σας ανησυχίες. Γι’ αυτό και αποδίδω, αγαπητέ Πρόεδρε, τόσο μεγάλη σημασία στη δουλειά που γίνεται στην . Όχι απλά ως έναν δυναμικό πολιτικό μηχανισμό, αλλά ως τη σύνδεση, το νήμα που ενώνει την Παράταξη με τις ανησυχίες, τα οράματα και τις ελπίδες μιας νέας γενιάς την οποία επιχείρησε κάποια στιγμή να εκφράσει ο κ. Τσίπρας, όπου σε αυτό το επίπεδο απέτυχε οικτρά».

Νωρίτερα (4/11) ο κος Μητσοτάκης είχε συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιο, στο γραφείο του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σκληρή μάχη στη Βουλή: Αλ. Τσίπρας και Κυρ. Μητσοτάκης διασταύρωσαν τα ξίφη τους