Απεργία Μετρό: Ποιες μέρες μένει χωρίς Μετρό η Αθήνα

 
Απεργία Μετρό: Ποιες μέρες μένει χωρίς Μετρό η Αθήνα

Ενημερώθηκε: 10/11/17 - 14:01

Απεργία Μετρό: Χωρίς Μετρό μένει και πάλι η Αθήνα καθώς συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Η αρχή έγινε σήμερα Παρασκευή 10/11 όπου και υπήρξε στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι και τις 09:00 πμ. Το ίδιο θα συμβεί και την Δευτέρα 13/11 όπου θα υπάρξει νέα στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 09:00 πμ και την Πέμπτη 16/11 θα υπάρξει 24ωρη απεργία. Το σωματείο καταγγέλλει «την αδιαφορία που επιδεικνύει το υπουργείο Εργασίας, αλλά και στις άθλιες πρακτικές που εφαρμόζει η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ.».

υπουργείο Εργασίας

στάση εργασίας

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των ηλεκτροδηγών, «το αν και διαβεβαίωνε στη συνάντησή μας, λίγες ημέρες πριν τη Δ.Ε.Θ., ότι θα μας απαντήσει άμεσα σχετικά με το αίτημά μας για την αναδρομική αναγνώριση των ασφαλιστικών εισφορών για την κατηγορία των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, αντ’ αυτού ακόμα και μετά από την πραγματοποιηθείσα της προηγούμενης εβδομάδας εξακολουθεί να σιωπά».

Το σωματείο κατηγορεί επίσης τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ότι «σε μια άθλια προσπάθεια αποπροσανατολισμού, βρήκε την ευκαιρία ακόμη μια φορά να προχωρήσει σε προαγωγές προσωπικού με πελατειακά-κομματικά κριτήρια».