«Πλάτη» της ΕΣΗΕΜ-Θ στους εργαζομένους του Mega

 
«Πλάτη» της ΕΣΗΕΜ-Θ στους εργαζομένους του Mega

Ενημερώθηκε: 11/01/18 - 17:56

Στο πλευρό των εργαζομένων του τηλεοπτικού σταθμού MEGA στέκεται η ΕΣΗΕΜ-Θ και καταγγέλλει τους μετόχους του σταθμού, που -όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της- αρνούνται να διεκδικήσουν κάποια από τις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας που προκηρύσσονται.

«Με την ενέργειά τους αυτή, οι μέτοχοι ακυρώνουν προκλητικά την προσπάθεια των εργαζομένων να κρατηθεί όρθιος ο σταθμός χωρίς οι ίδιοι να πληρώνονται επί δεκαέξι μήνες.

Τηλεοπτικές άδειες: Πότε θα γίνει η αποσφράγιση των φακέλων - Τι θα γίνει με την άδεια που... ξέμεινε;

Η ΕΣΗΕΜ-Θ τους καλεί να αναλογιστούν την ευθύνη τους απέναντι στους εργαζόμενους και να ανακαλέσουν την απόφασή τους» αναφέρει η Ένωση.

Στο μεταξύ, η ΕΣΗΕΜ-Θ αναφέρει, ότι με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα, απειλούνται με «μαύρο» οι δημοτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί σε όλη την Ελλάδα.

Mega: Έκτακτο Δελτίο Ειδήσεων

«Οι Δημοτικοί Ραδιοφωνικοί Σταθμοί πρέπει να εξαιρεθούν από κάθε διαδικασία δημοπράτησης των αδειών λειτουργίας ή των συχνοτήτων τους, καθώς επιτελούν δημόσια υπηρεσία τοπικού χαρακτήρα, με αντικείμενο την αδέσμευτη ενημέρωση και την ποιοτική ψυχαγωγία των τοπικών κοινωνιών» υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, η ΕΣΗΕΜ-Θ, καλώντας τους βουλευτές «να απαιτήσουν την εξαίρεση των Δημοτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών από την διαγωνιστική διαδικασία και να καταψηφίσουν την σχετική διάταξη».