Στο «κόκκινο» οι τουρκικές προκλήσεις - «Θα σπάσουμε τα πόδια όποιου Έλληνα ανέβει στα Ίμια» (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Στο «κόκκινο» οι τουρκικές προκλήσεις - «Θα σπάσουμε τα πόδια όποιου Έλληνα ανέβει στα Ίμια» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενημερώθηκε: 01/02/18 - 16:03

Σταματημό δεν έχουν οι τουρκικές προκλήσεις εναντίον της Ελλάδας, ανεβάζοντας το... θερμόμετρο στις σχέσεις των δύο χωρών.

Αν και είναι συνήθεια της γειτονικής χώρας σε απειλές προς εμάς, αυτή τη φορά ο σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου, Γιγίτ Μπουλούτ, προκαλεί εξαπολύοντας απίστευτες απειλές.

«Η Αθήνα θα νιώσει την οργή της Τουρκίας, χειρότερη από αυτή στην Αφρίν. θα σπάσουμε τα χέρια και τα πόδια αξιωματούχων, του πρωθυπουργού ή όποιου υπουργού τολμήσει να ανέβει στα Ίμια στο Αιγαίο», εξέφρασε μεταξύ άλλων ο σύμβουλος του Ερντογάν, απειλόντας ευθέως τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τους υπουργούς αλλά και κάθε αξιωματούχο.

Ίμια - ΓΕΝ: «Kαμία σχέση με την πραγματικότητα όσα αναφέρονται στα τουρκικά ΜΜΕ» (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Γιγίτ Μπουλούτ εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή και αναφέρθηκε στο θέμα των Ιμίων.

Το... μαρκάρισμα της Κυριακής στα Ίμια

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή τουρκικά πλοία επιχείρησαν να παρεμποδίσουν τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο να προσεγγίσει τα Ίμια.

Ο κος Καμμένος μετέβη στα Ίμια με την κανονιοφόρο ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ, μαζί με τον ΑΓΕΝ Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ και τον Κυβερνήτη και το πλήρωμα της κανονιοφόρου, για να πετάξει στεφάνι στον τόπο θυσίας των τριών ηρώων Αξιωματικών του ΠΝ Παναγιώτη Βλαχάκου, Χριστόδουλου Καραθανάση, Έκτορα Γιαλοψού.

Με ανακρίβεια, τουρκική ανακοίνωση σχολίαζε πως «αποτράπηκε από τις δυνάμεις του Πολεμικού μας Ναυτικού και της Ακτοφυλακής μας, η προσέγγιση στις νησίδες Καρντάκ του πλοίο του ελληνικού ΠΝ “ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ” και του πλοίου της ελληνικής Ακτοφυλακής ΛΣ-70. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εξακολουθούν να διαφυλάσσουν με αποφασιστικότητα και αποφασιστικότητα τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και τις συμφωνίες».

Στα Ίμια με στεφάνι ο Π. Κάμμενος - Στο «κόκκινο» η προκλητικότητα των Τούρκων (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)

Τη Δετέρα (29/1), λοιπόν, μια ημέρα μετά το επεισόδιο στα Ίμια, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού παρουσίασε τη δική του εκδοχή για όσα συνέβησαν, την ώρα που τα τουρκικά ΜΜΕ παρουσίασαν βίντεο και φωτογραφίες τα οποία έδειχναν δύο σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής, ένα ανθυποβρυχιακό περιπολικό του τουρκικού ναυτικού και ένα τουρκικό ελικόπτερο να βρίσκονται εγγύτερα στις βραχονησίδες Ίμια απ' ότι η κανονιοφόρος «Νικηφόρος» με τον Πάνο Καμμένο.

Μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων και παραβάσεων στο Αιγαίο

Ανήμερα της επετείου των Ιμίων, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, οκτώ τουρκικά αεροσκάφη (τρία ζεύγη «F-16» και δύο μεμονωμένα κατασκοπευτικά «CN-235») προχώρησαν σήμερα σε 31 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 30 από τις 31 παραβάσεις έγιναν από τα κατασκοπευτικά.

Επίσης, τα τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν σε πέντε παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών. Δύο από τα αεροσκάφη της Τουρκίας ήταν οπλισμένα, ενώ σημειώθηκαν δύο εμπλοκές με ελληνικά μαχητικά που σηκώθηκαν για αναχαίτιση.