Στα Ίμια με στεφάνι ο Π. Κάμμενος - Στο «κόκκινο» η προκλητικότητα των Τούρκων (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)

Στα Ίμια με στεφάνι ο Π. Κάμμενος - Στο «κόκκινο» η προκλητικότητα των Τούρκων (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)
Ενημερώθηκε: 28/01/18 - 16:11

Στο... κενό έπεσε η τουρκική προσπάθεια να παρεμποδιστεί η άφιξη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, για την εκδήλωση φόρου τιμής στους πεσόντες ήρωες στα Ίμια.

Σύμφωνα με κύκλους από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αναφέρουν πως «από τουρκικής πλευράς έγινε προσπάθεια να παρεμποδιστεί η εκδήλωση, αλλά έγιναν οι κατάλληλοι ελιγμοί από την κανονιοφόρο Νικηφόρος, η οποία τους εγκλώβισε και η ρίψη του στεφάνου έγινε ακριβώς στο σημείο όπου έπεσε το ελικόπτερο».

Στον αντίποδα, με ανακρίβεια, τουρκική ανακοίνωση αναφέρει πως «αποτράπηκε από τις δυνάμεις του Πολεμικού μας Ναυτικού και της Ακτοφυλακής μας, η προσέγγιση στις νησίδες Καρντάκ του πλοίο του ελληνικού ΠΝ “ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ” και του πλοίου της ελληνικής Ακτοφυλακής ΛΣ-70. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εξακολουθούν να διαφυλάσσουν με αποφασιστικότητα και αποφασιστικότητα τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και τις συμφωνίες».

Και, όπως φαίνεται, συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις από τη γειτονική χώρα.

ίμια

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ο κος Καμμένος μετέβη στα Ίμια με την κανονιοφόρο ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ, μαζί με τον ΑΓΕΝ Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ και τον Κυβερνήτη και το πλήρωμα της κανονιοφόρου, για να πετάξει στεφάνι στον τόπο θυσίας των τριών ηρώων Αξιωματικών του ΠΝ Παναγιώτη Βλαχάκου, Χριστόδουλου Καραθανάση, Έκτορα Γιαλοψού.

Στα Ίμια με στεφάνι ο Π. Κάμμενος - Στο «κόκκινο» η προκλητικότητα των Τούρκων (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)

 «Είμαστε σήμερα εδώ,για να αποδώσουμε τις οφειλόμενες τιμές στους ήρωες του Πολεμικού μας Ναυτικού που έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος, το 1996, στα Ίμια. Ο Παναγιώτης Βλαχάκος, ο Χριστόδουλος Καραθανάσης και ο Έκτορας Γιαλοψός θα μείνουν στο πάνθεον των ηρώων. Για τους ήρωες που «έφυγαν» υπερασπιζόμενοι την πατρίδα μας ένα είναι το σύνθημα: ''Αθάνατοι''», τόνισε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Μπιναλί Γιλντιρίμ: Απειλές με αφορμή την επέτειο των γεγονότων στα Ίμια

Στα Ίμια με στεφάνι ο Π. Κάμμενος - Στο «κόκκινο» η προκλητικότητα των Τούρκων (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)

Και συνέχισε: «Αποφασίσαμε να είμαστε εδώ, μαζί σας, στο«ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ», γιατί όπως και όλα τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και οι Ένοπλες Δυνάμεις,εν καιρώ ειρήνης ασκείστε σε συνθήκες πολέμου. Το αποδείξατε περίτρανα τις προηγούμενες ημέρες, όπου με άριστους ναυτικούς ελιγμούς, ακολουθώντας τους κανόνες του ναυτικού δικαίου και τις παραδόσεις του Πολεμικού μας Ναυτικού, χωρίς να δειλιάσετε ούτε ένα δευτερόλεπτο, αποδείξατε ότι είστε οι άριστοι όχι μόνο στην επίδειξη σημαίας, αλλά και στην προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας».

Στα Ίμια με στεφάνι ο Π. Κάμμενος - Στο «κόκκινο» η προκλητικότητα των Τούρκων (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)

H αντίδραση των Τούρκων

Άμεση ήταν η «αντίδραση» των Τούρκων και του τουρκικού Τύπου σχολιάζοντας την επίσκεψη του Έλληνα Υπουργού Εθνικής Αμύνης, Πάνου Καμμένου, στα Ίμια.

Εκεί, δεν ήταν μόνο ο Έλληνας Υπουργός καθώς, όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Twitter, υπήρχε και ανταπόκριση από το τουρκικό Haberturk. Μια δημοσιογράφος, μέσα σε ελικόπτερο, μετέδιδε λοιπόν τη ρίψη στεφάνου από τον Πάνο Καμμένο, την ώρα που σχολίαζε αναλυτικά το γεγονός.

Σύμφωνα με τις φωτογραφίες, τη στιγμή ρίψης του στεφάνου - εντός των ελληνικών θαλάσσιων χωρικών υδάτων μια ανάσα από τα Ίμια βρισκόταν η τουρκική ακταιωρός Γιουβενλίκ64 ενώ σε μικρή απόσταση, προς την πλευρά του Τουργκούτ Ρεΐς βρισκόταν το τουρκικό περιπολικό TCG Köyceğiz. Είναι τα ίδια σκάφη που πρωταγωνίστησαν και στο πρόσφατο επεισόδιο με την κανονιοφόρο Νικηφόρος

δσωδ

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, σημειώθηκε ένταση στα Ίμια, με τουρκικό σκάφος να μην επιτρέπει στον Έλληνα υπουργό να πλησιάσει στο σημείο για να καταθέσει στεφάνι, ανεβάζοντας κατακόρυφα το... θερμόμετρο της προκλητικότητας.

Πάντως, δεν υπάρχει σχετική με τους παραπάνω ισχυρισμούς ανακοίνωση από την ελληνική πλευρά, αν και κύκλοι επισημαίνουν ότι τόσο ο υπουργός όσο και ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού έδειξαν ότι η τουρκική προκλητικότητα δεν τους πτοεί.

Ονομασία ΠΓΔΜ: «Χάσμα» μεταξύ αντιπολίτευσης και ελληνικής κυβέρνησης

Τι συνέβη στα Ίμια τον Γενάρη του 1996

Σαν σήμερα, το περιπολικό «Αντωνίου» του Πολεμικού Ναυτικού κατεβάζει την τουρκική σημαία που πριν είχαν υψώσει στα Ίμια Τούρκοι δημοσιογράφοι και υψώνει την ελληνική.

Συγκεκριμένα, δύο δημοσιογράφοι της εφημερίδας «Χουριέτ» στη Σμύρνη μεταβαίνουν με ελικόπτερο για να κατεβάσουν την ελληνική σημαία και να υψώσουν την τουρκική. Η όλη επιχείρηση βιντεοσκοπείται και προβάλλεται από το τηλεοπτικό κανάλι της Χουριέτ.

Το βράδυ της 28ης Ιανουαρίου 1996, Έλληνες βατραχάνθρωποι αποβιβάζονται στη Μεγάλη Ίμια χωρίς να τους πάρουν είδηση τα παραπλέοντα εκεί τουρκικά πολεμικά.