Λίγες ώρες μετά την πρόκληση στα Ιμια ο Ερντογάν απειλεί Ελλάδα και Κύπρο

 
Λίγες ώρες μετά την πρόκληση στα Ιμια ο Ερντογάν απειλεί Ελλάδα και Κύπρο

Ενημερώθηκε: 13/02/18 - 15:31

Ο εμβολισμός του σκάφους του Λιμενικού από την τουρκική ακταιωρό χτες βράδυ, δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Το τελευταίο διάστημα η Τουρκία συστηματικά και σχεδόν καθημερινά με την παρουσία της στην περιοχή και τον τρόπο που κινείται προσπαθεί να επιβεβαιώσει - επιβάλλει καθεστώς αμφισβήτησης των δύο βραχονησίδων με ταυτόχρονη επίδειξη ισχύος τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Κύπρο.

Προς αποφυγήν ...παρανοήσεως των τουρκικών προθέσεων έσπευσε σήμερα ο Τ. Ερντογάν να διαμηνύσει - απειλήσει την Ελλάδα: «Προειδοποιούμε αυτούς που ξεπερνούν τα όρια στην Κύπρο και στο Αιγαίο να μην κάνουν το λάθος βήμα».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «τουρκικά πολεμικά πλοία παρατηρούν τις εξελίξεις στην περιοχή» και σημείωσε όπως μεταδίδει το CNN Turk ότι «όλοι αυτοί που λένε ότι θα προβούν σε αντίποινα εάν δεχθούν επίθεση δεν έχουν ακόμη δεχτεί στο πρόσωπό τους "οθωμανικό χαστούκι"».

Βέβαια σε αυτή την επιχείρηση, η Τουρκία μετρά φέρετρα στρατιωτών της χωρίς να έχει επιτύχει κανεν΄ςο είδους προέλαση όπως επιδίωκε

Απευθυνόμενος σε βουλευτές και στελέχη του AKP, ο κύριος Ερντογάν πανηγύριζε για την στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας κατά των Κούρδων στην Συρία, όταν είπε: «Να μην νομίζουν ότι δεν προσέχουμε (παρατηρούμε) τις κινήσεις για την αναζήτηση αερίου ανοιχτά της Κύπρου και τις κινήσεις στο Αιγαίο με τις βραχονησίδες. Εμείς προειδοποιούμε όσους κάνουν το λάθος βήμα στην Κύπρο και το Αιγαίο, να μην ξεπερνούν τα όρια». ()

δηλώσεις του Τούρκου αρχηγού του Γενικού Επιτελείου αλλά και στο άρθρο του συμβούλου του Ερντογάν περί “ταυρόχρονου πολέμου”

προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών

δήγησε και σε παρέμβαση της Κομισιόν

Η δήλωση Ερντογάν έγινε στη τουρκική Βουλή κι έρχεται να προστεθεί στις σε Συρία και Αιγαίο και μια μέρα μετά την η οποία χαρακτήρισε μονομερείς τις έρευνες υδρογονανθράκων στην Κυπριακή ΑΟΖ και προειδοποιεί ότι θα στηρίξει το ψευδοκράτος και τα «αναπαλλοτρίωτα δικαιώματα του Τουρκοκυπριακού λαού στις πλουτοπαραγωγικές πηγές του νησιού». Στάση που ο.

ΠΑΣΟΚ: «Απαράδεκτες οι προκλητικές απειλές Ερντογάν. Ξεπέρασε κάθε όριο»

Απαράδεκτες και προκλητικές χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ τις απειλές του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος, σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος, ξεπέρασε κάθε όριο.
«Είτε του αρέσει, είτε όχι οι διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο είναι σε ισχύ»,επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ καλώντας την κυβέρνηση με αποφασιστικότητα να του υποδείξει τα όρια της καλής γειτονίας. «Η κυβέρνηση οφείλει να κινητοποιηθεί σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο τώρα. Όχι σιωπηρά τετελεσμένα και στα ελληνοτουρκικά», υποστηρίζει.