Τουρκικών προκλήσεων συνέχεια-Οι εργασίες στο νέο φυλάκιο και το Barbaros στην Μήλο

 
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στο νησί Τσαβούς απέναντι από τα Ίμια -Την ίδια στιγμή η φρεγάτα Barbaros παραμένει ανοιχτά  της Μήλου, δίπλα του ο "Θεμιστοκλής"

Ενημερώθηκε: 15/02/18 - 17:42

Παρά την ανεπίσημη αποκλιμάκωση της έντασης γύρω από τα Ίμια οι Τούρκοι εξακολουθούν να προκαλούν, δείχνοντας ότι έχουν ξεφύγει.

κατασκευή στρατιωτικής εγκατάστασης απέναντι από τις βραχονησίδες

τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει τις βραχονησίδες ως τουρκικό έδαφος

Ενδεικτικό είναι ότι ταυτόχρονα με τις προκλητικές δηλώσεις η Άγκυρα έχει ξεκινήσει ήδη την , την ώρα που το .Επίσης, όπως αναφέρουν αρκετά ΜΜΕ στην Τουρκία το νέο στρατιωτικό φυλάκιο-παρατηρητήριο θα διαθέτει και θερμικές κάμερες και έτσι θα καταγράφει κάθε κίνηση στα Ιμια 24 ώρες το 24ωρο.Φαίνεται ξεκάθαρα λοιπόν η τακτική των Τούρκων να θέσουν υπό δικό τους κλοιό τα Ίμια.

Ηδη, η πλατφόρμα μετέφερε στο νησάκι Τσαβούς τον εκσκαφέα – παρά την θαλασσοταραχή – και άρχισε να σκάβει σήμερα το πρωί. Μάλιστα όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σε τρεις εβδομάδες.

"

Η αποβάθρα θα έχει 300 μέτρα μήκος και 70 πλάτος.

οι Τούρκοι ήθελαν να βουλιάξουν το ελληνικό πλοίο και να υπάρξουν νεκροί από την ελληνική πλευρά

Σε όλα αυτά να προσθέσουμε και το γεγονός ότι μετά τα όσα έγιναν στα Ίμια, .

Έβγαλαν και την φρεγάτα Barbaros ανοικτά της Μήλου

"

Ρεξ Τίλερσον

Barbarοs

Την ίδια στιγμή κι ενώ είναι σε εξέλιξη η άσκηση Αστραπή, οι Τούρκοι με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ στην Άγκυρα, έχουν στείλει από το πρωί τη φρεγάτα στον Καφηρέα!!!

Ο Θεμιστοκλής τον παρακολουθεί από τη πρώτη στιγμή αλλά το πιο ενδιαφέρον είναι ότι ανάμεσα στα δύο πλοία βρίσκεται το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Ross!

Οι Τούρκοι δείχνουν ότι δεν έχουν καμία διάθεση να βάλουν φρένο στις προκλήσεις τους. Και το δείχνουν όχι μόνο έναντι της Ελλάδας, αλλά ακόμη και έναντι των ΗΠΑ.

Αυτό ενδέχεται να μην τους βγει σε καλό.Και πιστεύουμε ότι δεν θα τους βγει...