Ίμια: Η εξομολόγηση μέλους του ελληνικού πληρώματος: Μας ήθελαν νεκρούς

Δραματική περιγραφή μέλους του πληρώματος από όσα διαδραματίστηκαν στα Ίμια : Μας χτύπησαν σε απόσταση ενός μιλίου από τα Ίμια- Αν μας είχε πετύχει στην μέση θα είχαμε θύματα
Ενημερώθηκε: 15/02/18 - 07:22

Το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη σαράντα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα το σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής TCSG 703 εκμεταλλευόμενο την κάλυψη της νύχτας επιχείρησε μία δολοφονική επίθεση η οποία λίγο έλειψε να στείλει στο βυθό του Αιγαίου το σκάφος ανοικτής θαλάσσης ΛΣ090 με το όνομα “ΓΑΥΔΟΣ”.

Από εκείνη την στιγμή η ένταση  Ελλάδας και Τουρκίας βρέθηκε για αρκετές ώρες σε τεντωμένο σκοινί.Το τουρκικό ΥΠΕΞ υπήρξε εξαιρετικά προκλητικό λέγοντας όταν τα Ίμια ανήκουν στην Τουρκία, παράλληλα εξέδωσαν NAVTEX αποκλεισμού της θαλάσσιας περιοχής γύρω από Καστελόριζο-Μεγίστη, ενώ μαρτυρίες δείχνουν να φτιάχνουν φυλάκιο επιτήρησης απέναντι από τα Ίμια.

Η επίθεση στη περιοχή των Ιμίων λεπτό προς λεπτό! Χάρτες και διαγράμματα

 

Ενδεικτική βέβαια του τι συνέβη είναι η μαρτυρία  μέλος του πληρώματος του “ΓΑΥΔΟΣ” ο οποίος μίλησε στο κεντρικό δελτίο του "Ε" και μεταξύ άλλων,αποκάλυψε ότι το επεισόδιο σημειώθηκε σε απόσταση περίπου ενός μιλίου από τα Ίμια.

«Ήμασταν περιπολία στο ένα μίλι. Στο ρελαντί. Τους είδαμε που έρχονταν με ταχύτητα προς τη μεριά μας. Είχαμε εντολή για διακριτική παρακολούθηση. Ήταν μακριά και πιστεύαμε ότι θα έκοβαν ή θα άλλαζαν πορεία την τελευταία στιγμή όπως κάνουν συχνά. Όμως αυτή τη φορά δεν έκοψαν. Ερχόντουσαν κατά πάνω μας. Μας είχαν κεντράρει. Οι περισσότεροι από το πλήρωμα ήταν στη γέφυρα και την υπερκατασκευή. Εμείς τους φωνάζαμε ακολουθώντας τις οδηγίες: Είστε στα ελληνικά χωρικά ύδατα! Απομακρυνθείτε! Τουλάχιστον 5 φορές ειδοποιήσαμε. Δεν λάβαμε καμία απάντηση. Συνέχιζαν να πλησιάζουν με ταχύτητα. Στα 50 μέτρα καταλάβαμε ότι δεν θα κόψει. 
Ο κυβερνήτης του ΠΑΘ 090 φωνάζει: Πρόσω όλα! Πάσει δυνάμει!». Τότε το 100 μέτρων βαρύ σιδερένιο σκαρί της τουρκικής ακτοφυλακής έπεσε με δύναμη πάνω στο πλωτό του λιμενικού. Ο κυβερνήτης δίνει αμέσως διαταγή. Στο μηχανοστάσιο γρήγορα! Δείτε αν βάζουμε νερά. 

Βίντεο ντοκουμέντο: Οι Τούρκοι εργάζονται για την ανέγερση φυλακίου απέναντι από τα Ίμια

 

Μας βρήκε στα αριστερά. Ξήλωσε όλο το κατάστρωμα… Μας ρώτησαν αν μπορούμε να πλεύσουμε μέχρι τη Λέρο, απαντήσαμε θετικά και στην συνέχεια αποχωρήσαμε από το σημείο. Ήταν και το 060 στην περιοχή αλλά ήθελαν να χτυπήσουν το μεγάλο… Ήθελαν νεκρούς! Αν μας είχε πετύχει στην μέση θα είχαμε θύματα. Δόξα τω Θεώ είμαστε καλά» περιγράφει με κομμένη την ανάσα το μέλος του πληρώματος».

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει βίντεο, το οποίο βρίσκεται στην κατοχή του υπουργείου Άμυνας και του υπουργού Πάνου Καμμένου, που έχει καταγραφεί λεπτό προς λεπτό το σκηνικό. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Πάνος Καμμένος έδειξε το βίντεο στη σύσκεψη των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ.