Τουρκικά ΜΜΕ: Οπαδοί του Γκιουλέν και οι 17 που πέρασαν στις Οινούσσες

 
Με νέα επίθεση μέσω των ΜΜΕ της απαντά η Τουρκία για την αποβίβαση 17 φερόμενων ως Τούρκων πολιτών  σε παραλία στις Οινούσσες 

Ενημερώθηκε: 20/02/18 - 17:13

Με νέα επίθεση μέσω των ΜΜΕ της απαντά η Τουρκία για την αποβίβαση 17 φερόμενων ως Τούρκων πολιτών με φουσκωτό σε παραλία στις Οινούσσες.

Φετουλάχ Γκιουλέν

Συγκεκριμένα, η ηλεκτρονική έκδοση της Hurriyet αναφέρει ότι τα άτομα που συνδέονται με το κίνημα του και έχουν διαφύγει στην Ελλάδα από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 2016 στην Τουρκία ζητώντας άσυλο από τις ελληνικές αρχές, φτάνουν πλέον σχεδόν τα 2.000, υποστηρίζοντας ότι μέρος αυτών είναι και οι 17, αλλά και οι άλλοι 33 Τούρκοι υπήκοοι που πέρασαν στις Οινούσσες στις 15 Δεκεμβρίου.

«Κινδυνεύουμε από τον Ερντογάν» λένε οι Τούρκοι που αποβιβάστηκαν στις Οινούσσες και ζητούν πολιτικό άσυλο

Όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα στην Αθήνα ζει σημαντικό τμήμα οπαδών του Γκιουλέν που έχει καταφύγει στην Ελλάδα, προσθέτοντας ότι εντοπίζονται σε σπίτια περιοχών που ζει η μεσαία τάξη, όπως η Καλιθέα, το Παγκράτι και η Κυψέλη.

Οινουσσών

Λιμενικού Σώματος

Τα 17 άτομα εντοπίστηκαν το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας στην περιοχή «Πούντα» και με μέριμνα του μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ στη Χίο.

Τούρκοι πολίτες αποβιβάστηκαν στις Οινούσσες και ζητούν πολιτικό άσυλο

Πρόκειται για Τούρκους υπηκόους που έφθασαν στην Ελλάδα με φουσκωτό σκάφος και ζητούν πολιτικό άσυλο. Ωστόσο, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι αναμένεται η πλήρης εξακρίβωση των στοιχείων τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Όπως δημοσίευσε το politischios.gr, πρόκειται για Τούρκους δημοσίους υπαλλήλους και δικαστικούς με τις οικογένειές τους (Συγκεκριμένα 4 γυναίκες, 7 άνδρες και 6 παιδιά από διάφορες περιοχές της ευρύτερης περιοχής της Σμύρνης) οι οποίοι ισχυρίζονται ότι διώκονται και κινδυνεύουν με φυλάκιση από το καθεστώς Ερντογάν λόγω των αξιωμάτων τους.