Ιταλία: Ανησυχία για τρομοκρατικό χτύπημα το καθολικό Πάσχα

 
Εντείνονται τα μέτρα στην Ιταλία για αποτροπή τρομοκρατικού χτυπήματος κατά το καθολικό Πάσχα

Ενημερώθηκε: 25/03/18 - 22:40

Εντείνονται τα μέτρα στην Ιταλία για αποτροπή τρομοκρατικού χτυπήματος κατά το καθολικό Πάσχα.

Η φύλαξη των ευαίσθητων στόχων ενισχύεται, όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης και αυτή η ανησυχία αφορά, κυρίως, τυχόν «χτύπημα» του ISIS αφού οι τζιχαντιστές έχουν απειλήσει και νωρίτερα ότι στόχος τους στην Ευρώπη αποτελεί, μεταξύ άλλων και η Ιταλία.

Πολίτης που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του ειδοποίησε την ιταλική πρεσβεία στην Τύνιδα ότι ο 40χρονος Τυνήσιος, Ατέφ Μαθλουτί, ενδέχεται να βρίσκεται στην Ιταλία με στόχο να προετοιμάσει τρομοκρατική επίθεση. Η φωτογραφία του έχει σταλεί σε όλα τα τμήματα και στις περιπόλους στη χώρα.

Τα μέτρα ασφαλείας θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο, την ερχόμενη Παρασκευή, κατά τη θρησκευτική τελετή της Μεγάλης Παρασκευής των καθολικών, με τη συμμετοχή του Πάπα Φραγκίσκου, στο Κολοσσαίο.

Στο πλαίσιο των αυξημένων μέτρων ασφαλείας, έπειτα από ανώνυμο τηλεφώνημα, πραγματοποιήθηκαν έφοδοι της αστυνομίας σε δύο πολυκαταστήματα της αλυσίδας «La Rinascente», στη Ρώμη, για να εξακριβωθεί αν είχε τοποθετηθεί βόμβα. Οι έλεγχοι ολοκληρώθηκαν με αρνητικό αποτέλεσμα.