Τεταμένη η κατάσταση στη Μόρια: Έφυγαν 900 Κούρδοι

 
Τεταμένη η κατάσταση στη Μόρια: Έφυγαν 900 Κούρδοι

Ενημερώθηκε: 29/05/18 - 17:31

Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση στη Μόρια, από όπου 900 Κούρδοι αιτούντες άσυλο εγκατέλειψαν τον καταυλισμό αρνούμενοι να στεγαστούν μαζί με Άραβες στο περιθώριο των συμπλοκών και της διασποράς ψευδών φημών περί «δράσης Αράβων εξτρεμιστών με τέσσερις νεκρούς Κούρδους και δεκάδες τραυματίες».

Παράλληλα, αρνούνται να επιστρέψουν στον ίδιο χώρο με τους Άραβες και όχι μόνο στον καταυλισμό της Μόριας, αλλά και στον δημοτικό καταυλισμό του Καρά Τεπέ, όπου οι συνθήκες διαμονής θεωρούνται υποδειγματικές. Αποτέλεσμα είναι να έχουν διασκορπιστεί σε μικρότερες δομές και κάποιοι από αυτούς να περιφέρονται στην πόλη της Μυτιλήνης και τη νύχτα να κοιμούνται σε πάρκα και περιαστικά άλση.

Διαβάστε ακόμα: Έκρυθμη η κατάσταση στη Μόρια: Διαψεύδουν οι Αρχές τις φήμες για τους νεκρούς-Εγκαταλείπουν το μέρος οι Κούρδοι

Όπως έγινε γνωστό, 450 άτομα φιλοξενούνται σε πρόχειρο καταυλισμό στις εγκαταστάσεις του ΠΙΚΠΑ, που διαχειρίζεται η οργάνωση «Αλληλεγγύη Λέσβο», 250 διαμένουν στον καταυλισμό της ύπατης Αρμοστείας στη Σκάλα Συκαμιάς και οι υπόλοιποι σε δομή της μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Human for humanity» στην περιοχή της Λάρσου, στον κόλπο της Γέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι σε εξέλιξη επιχείρηση της Αστυνομίας να μετακινηθούν πρόσφυγες από τη Σκάλα Συκαμιάς στη δομή της Λάρσου, αφού ο καταυλισμός δεν διαθέτει υποδομές, κυρίως υγιεινής, για πολυήμερη διαμονή.

Σημειώνεται ότι στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης το βράδυ της περασμένης Παρασκευής κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, μεταφέρθηκαν τέσσερα άτομα, στα οποία παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Η αστυνομία συνέλαβε τρία άτομα, που πρωταγωνίστησαν στη διάρκεια των επεισοδίων.