Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Μπαρμπαρούσης! (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Μπαρμπαρούσης! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενημερώθηκε: 20/06/18 - 17:28

Ολοκληρώθηκε η απολογία του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κώστα Μπαρμπαρούση, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους!

Ο ανεξάρτητος βουλευτής οδηγήθηκε στον ανακριτή νωρίτερα το μεσημέρι με την κατηγορία για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας μετά τις δηλώσεις περί πραξικοπήματος που έκανε στη Βουλή και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων με το Νίκο Μιχαλολιάκο να τον διαγράφει από το κόμμα του.

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων τον περίμενε μια ομάδα οπαδών της Χρυσής Αυγής που φώναξε συνθήματα. Η δίωξη αφορά τα όσα είπε στη Βουλή στην συζήτηση για την πρόταση μομφής της ΝΔ, καλώντας τις Ενοπλες Δυνάμεις να συλλάβουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τον Καμμένο για το Μακεδονικό.

Διαβάστε ακόμα: Ασύλληπτος ο Μπαρμπαρούσης-Κατηγορείται για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας!

Αμέσως μετά τις δηλώσεις του ο Κώστας Μπαρμπαρούσης προσπάθησε με δηλώσεις του να ανασκευάσει τα όσα είπε, αλλά τα ασυμμάζευτα... δεν μαζεύονται! Επισημαίνεται πως σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα, η τιμωρία για όποιον δημόσια ή με τη διάδοση εγγράφων, εικόνων ή παραστάσεων προκαλεί με πρόθεση ή προσπαθεί να διεγείρει άλλους στο να επιχειρήσουν πράξεις εσχάτης προδοσίας, τιμωρείται με κάθειρξη που φθάνει τα 20 χρόνια.

Διαβάστε ακόμα: Στροφή 180 μοιρών από τον Μπαρμπαρούση: Ασύμβατη με τις πεποιθήσεις μου η κατηγορία

Κατά την αποχώρησή του από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, περιστυχισμένος απο ομάδα χρυσαυγιτών, δήλωσε: «Θα σεβόμουν όποια απόφαση και αν έπαιρνε η ελληνική δικαιοσύνη. Η Μακεδονία είναι ελληνική».

Οι περιοριστικοί όροι που του επεβλήθησαν είναι: Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εγγύηση 30.000 ευρώ και εμφάνιση στο ΑΤ της περιοχής 3 φορές το μήνα.