Σε εξέλιξη επεισόδια στη νότια πύλη της ΔΕΘ λόγω της συνεδρίασης του ΣΥΡΙΖΑ

 
Άγρια επεισόδια στη Θεσσαλονίκη λίγο πριν την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για την συμφωνία με τα Σκόπια-Διαδηλωτές συγκρούονται με δυνάμεις των ΜΑΤ (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Ενημερώθηκε: 25/06/18 - 22:18

Παραμένουν σε εξέλιξη τα επεισόδια στους χώρους έξω από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) με αφορμή την αποψινή ομιλία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Ελλάδας, με θέμα τη συμφωνία των Πρεσπών.

Η ένταση ξεκίνησε νωρίτερα, όταν μερίδα διαδηλωτών έσπασε την πόρτα της νότιας πύλης της ΔΕΘ και αποπειράθηκε να εισέλθει εντός του χώρου της Εκθέσεως.Νωρίτερα δεκάδες άτομα, φώναξαν υβριστικά συνθήματα κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλου Μηταφίδη, ο οποίος έκανε λόγο για φασίστες και χρυσαυγίτες.

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν να πετούν πέτρες και αντικείμενα προς τα ΜΑΤ, με τους αστυνομικούς να απαντούν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα.

ΣΥΡΙΖΑ: Στην ΔΕΘ η συζήτηση για την συμφωνία με την ΠΓΔΜ λόγω φόβου επεισοδιών

Τα επεισόδια παραμένουν σε εξέλιξη, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, προχώρησαν σε τουλάχιστον μια σύλληψη ενός άνδρα.

Διαδηλωτές προσπάθησαν να ελευθερώσουν τον συλληφθέντα, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

συμφωνία με την πΓΔΜ

Η “θερμή” υποδοχή που ετοίμαζαν σύλλογοι πολιτών αλλά και οπαδοί του ΠΑΟΚ σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που θα έπαιρναν μέρος σήμερα το βράδυ σε εκδήλωση για τη , ανάγκασαν τον ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει χώρο διεξαγωγής.

Τελικά, όπως φαίνεται τα επεισόδια δεν αποφεύχθηκαν.