Απάντηση ΝΔ στα περι "δεξιάς ρητορικής" του ΥΠΕΞ για την επίθεση Ρουβίκωνα

 
Απάντηση ΝΔ στα περι "δεξιάς ρητορικής" του ΥΠΕΞ για την επίθεση Ρουβίκωνα

Ενημερώθηκε: 23/07/18 - 13:46

Την χθεσινή επίθεση του Ρουβίκωνα στο κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών και την απόδοσή της από πηγές του υπουργείου λίγο αργότερα στην "δεξιά ρητορική", σχολιάζει η Νέα Δημοκρατία, με ανακοίνωσή της.

«Ενώ ακόμη και κυβερνητικά στελέχη προβληματίζονται πια για το τι ακριβώς είναι ο Ρουβίκωνας, ο κ. Κοτζιάς απεφάνθη ότι η επίθεση που δέχθηκε το ΥΠΕΞ ‘’είναι αποτέλεσμα της ανεύθυνης ακροδεξιάς ρητορικής’», αναφέρει η ΝΔ.

«Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χρειάζεται επειγόντως διακοπές. Και μακάρι αυτές να αποδειχθούν ανεπίστροφες», καταλήγει.

Υπενθυμίζεται ότι περίπου δέκα μέλη της συλλογικότητας, σύμφωνα με την αστυνομία, πραγματοποίησαν το απόγευμα της Κυριακής (22/7) επίθεση με μπογιές και έγραψαν συνθήματα στο κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών, στο κέντρο της Αθήνας, ενώ υπήρξε και μία προσαγωγή.

Στη συνέχεια πηγές του ΥΠΕΞ καταδίκασαν την επίθεση του Ρουβίκωνα στο κτίριο του Υπουργείου Εξωτερικών, αποδίδοντάς την στην ακροδεξιά ρητορική.

Συγκεκριμένα οι πηγές ανέφεραν ότι «πρωτοφανείς επιθέσεις σαν αυτήν με στόχο να πλήξουν την ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική της χώρας δεν προσιδιάζουν ούτε σε αριστερούς ούτε σε πατριώτες και είναι αποτέλεσμα της ανεύθυνης ακροδεξιάς ρητορικής που εντάσσεται βολικά στα σχέδια τρίτων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ