Αναστολή των κομματικών αξιωμάτων για 10 στελέχη της ΝΔ στην Ήπειρο επειδή δεν στηρίζουν τον υποψήφιο της Πειραιώς για την Περιφέρεια

 
 Αναστολή των κομματικών αξιωμάτων για 10 στελέχη της ΝΔ στην Ήπειρο επειδή δεν στηρίζουν τον υποψήφιο της Πειραιώς για την Περιφέρεια

Ενημερώθηκε: 16/11/18 - 17:34

Διχάζει και προκαλεί προβλήματα στην Ηπειρο η γαλάζια υποψηφιότητα για την Περιφέρεια. Αρκετά γαλάζια στελέχη αντί της επίσημης υποψηφιότητας του Αλέκου Καχριμάνη για την περιφέρεια Ηπείρου στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στηρίζουν αντίπαλη υποψηφιότητα, αυτή του Σπύρου Ριζόπουλου.

τους κάλεσε σε απολογί

Άμεση ήταν η αντίδραση της Πειραιώς, η οποία α την οποία αγνόησαν - σύμφωνα με την ανακοίνωση - και στη συνέχεια με ανακοίνωση του κ. Λ. Αυγενάκη έκανε γνωστή την αναστολή των κομματικών αξιωμάτων για 10 αυτά στελέχη της ΝΔ στην Ήπειρο, μεταξύ των οποίων και ο πρώην γαλάζιος βουλευτής Κώστας Παπασιώζος.

Αναμένεται οριστική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Δεοντολογίας της ΝΔ για τα 10 στελέχη του κόμματος, ενώ σε δήλωσή του γραμματέας Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε ότι «το εγώ δεν μπορεί να προηγηθεί του εμείς».

Τα στελέχη που εδιώχθησαν οι: κ. Βλέτσας Αθανάσιος, κα Καλιαμούρη Μαρίνα, κα Κοτζαμάνη Πηνελόπη, καΡάρρα Στασινή, κ. Νάνος Στάθης, κ. Παπασιώζος Κώστας, κ. Δήμος Δημήτρης, κ. Μότσιος Γιώργος, κ. Σοφίας Δονάτος και κ. Τσάπαλος Όμηρος.

Η ανακοίνωση του Λ. Αυγενάκη

«Στην Περιφέρεια Ηπείρου είναι ευρέως γνωστή η θετική αξιολόγηση από την Παράταξή μας του έργου του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη και η απόφαση της ΝΔ να στηρίξει εκ νέου την υποψηφιότητά του. Είναι ευρέως γνωστό τόσο από τις επίσημες ανακοινώσεις, σε προηγούμενο χρόνο, της Εκπροσώπου Τύπου του Κόμματος κας Μαρίας Σπυράκη, όσο και από την επίσημη τοποθέτηση του Γραμματέα ΠΕ της ΝΔ κ. Λευτέρη Αυγενάκη, σε ανοικτή εκδήλωση της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων και στη σχετική συνέντευξη τύπου, που ακολούθησε.

Ωστόσο, παρατηρήθηκε το φαινόμενο, στελέχη της Παράταξής μας και, ειδικότερα, οι κ. Βλέτσας Αθανάσιος, κα Καλιαμούρη Μαρίνα, κα Κοτζαμάνη Πηνελόπη, κα Ράρρα Στασινή, κ. Νάνος Στάθης, κ. Παπασιώζος Κώστας, κ. Δήμος Δημήτρης, κ. Μότσιος Γιώργος, κ. Σοφίας Δονάτος και κ. Τσάπαλος Όμηρος να κάνουν χρήση της κομματικής τους ιδιότητας και να στηρίζουν άλλες επιλογές από την επίσημη θέση της ΝΔ. Βεβαίως, αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα των μελών μας να επιλέξουν και να στηρίξουν τον υποψήφιο που κρίνουν. Όμως, είναι σαφές ότι δεν μπορούν να κάνουν χρήση της κομματικής τους ιδιότητας παραπλανώντας συνειδητά τους πολίτες και, κυρίως, τα μέλη της Παράταξής μας. Μάλιστα, τα παραπάνω στελέχη, ακόμη κι αν δεν γνώριζαν, ουδέποτε ζήτησαν ενημέρωση από τα θεσμικά όργανα του Κόμματος.

Σε συνέχεια της δημοσιοποίησης της συμμετοχής τους, ο Γραμματέας ΠΕ ΝΔ με το υπ’ αριθ. πρωτ. 2464/31-08-2018 έγγραφό του κάλεσε τα ως άνω μέλη σε ακρόαση, στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος, τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου. Σε απάντηση της ανωτέρω επιστολής, οι κ.κ. Βλέτσας, Καλιαμούρη, Κοτζαμάνη, Ράρρα, Νάνος, Δήμος, Μότσιος και Σοφίας, με την από 31-08-2018 επιστολή τους, δήλωσαν την αδυναμία τους να παραστούν στη διαδικασία ακρόασης. Το ίδιο δήλωσε ο κ. Τσάπαλος, με την από 02-09-2018 επιστολή του, ενώ ο κ. Παπασιώζος ούτε εμφανίστηκε στην ακρόαση, ούτε απέστειλε επιστολή, στην οποία να δηλώνει την αδυναμία του να παραστεί.

Ακολούθησε απόφαση του Γραμματέα ΠΕ της ΝΔ κ. Λ. Αυγενάκη με την οποία παραπέμπονται στην Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας του Κόμματος τα ως άνω μέλη της Παράταξης για την άσκηση πειθαρχικού ελέγχου. Με την ίδια απόφαση γίνεται αναστολή των αξιωμάτων που κατέχουν στη ΝΔ τα προαναφερόμενα μέλη, μέχρι την έκδοση της σχετικής απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής Δεοντολογίας του Κόμματος.