«Γαλάζιες» εσωκομματικές «τρικυμίες» στο Βόρειο Αιγαίο

 
Ο πρώην Πρύτανης Κώστας Μουτζούρης παρουσία στελεχών της ΝΔ ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του κόντρα στην νυν περιφερειάρχη Χριστιάνα Καλογήρου που στηρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ενημερώθηκε: 16/10/18 - 17:38

Η απόφαση της Ν.Δ. να στηρίξει τη νυν περιφερειάρχη Χριστιάνα Καλογήρου προκάλεσε την αντίδραση του πρώην πρύτανη του Μετσόβιου Πολυτεχνείου και υποψήφιου βουλευτή της Ν.Δ. Κώστα Μουτζούρη, ο οποίος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του! Οπως τόνισε, κατέρχεται «ως ανεξάρτητος τεχνοκράτης υποψήφιος».

Μάλιστα, στην εκδήλωση που έγινε για την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του παρευρέθηκαν κορυφαία κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ιδιαίτερα από τον περίγυρο του βουλευτή του κόμματος Χαράλαμπου Αθανασίου, ο οποίος, όπως υποστήριξε μιλώντας με δημοσιογράφους ο κ. Μουτζούρης, στηρίζει την υποψηφιότητά του! Παρά ταύτα ο κ. Μουτζούρης έσπευσε να δηλώσει ότι «τιμά τη Ν.Δ. σε όλες της τις αποφάσεις».

Στην ίδια εκδήλωση ο παρακαθήμενος στον κ. Μουτζούρη, Παναγιώτης Τσακίρης, πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης Μυτιλήνης της Νέας Δημοκρατίας, ερωτηθείς αμφισβήτησε ουσιαστικά την πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας και του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη να υποστηρίξει την κυρία Καλογήρου, υποστηρίζοντας ότι «δεν θα υπάρξουν πιέσεις».

Και ο Βουνάτσος

Στην εκδήλωση παρουσίασης της υποψηφιότητας του Κώστα Μουτζούρη παρέστη και εξέφρασε τη στήριξή του ο πρώην βουλευτής, δήμαρχος και νομάρχης Δημήτρης Βουνάτσος.

Και αν στο Βόρειο Αιγαίο ξεκίνησαν οι τρικυμίες, αντίστοιχα... πολιτικά φαινόμενα εμφανίστηκαν και στον Πειραιά. Ο πρόεδρος της νομαρχιακής της Ν.Δ. Γιάννης Βοϊδονικόλας προτού ακόμη το κόμμα ανακοινώσει ποιον θα στηρίξει έδωσε τη στήριξή του στον Γιάννη Μώραλη, που ανακοινώθηκε ως υποψήφιος από το ΠΑΣΟΚ!

Μιλώντας στο portnet ο Βοϊδονικόλας, αφού κάρφωσε τους προκατόχους του για το τι παρέλαβε, ύμνησε τους Μαρινάκη και Μώραλη, λέγοντας ότι «αν η προσπάθεια αυτής της δημοτικής Αρχής συνεχιστεί και στηριχτεί από το σύνολο των παραγωγικών φορέων της πόλης, σε λίγα χρόνια θα έχουμε τον Πειραιά που όλοι επιθυμούμε!».

Από την Πειραιώς, πάντως, δεν υπήρξε καμία αντίδραση...

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα «Δημοκρατία»