Οι πρώτες αντιδράσεις από στελέχη της κυβέρνησης για την ψηφοφορία στην ΠΓΔΜ

 
Οι πρώτες αντιδράσεις από στελέχη της κυβέρνησης  για την ψηφοφορία στην ΠΓΔΜ

Ενημερώθηκε: 20/10/18 - 08:18

Απέδωσαν οι πιέσεις και παρεμβάσεις στους βουλευτές της ΠΓΔΜ και πέρασε από τη Βουλή των Σκοπίων η πρόταση Ζάεφ για έναρξη των διαδικασιών για την αναθεώρηση του Συντάγματος της χώρας, με 80 βουλευτές από την πρώτη ψηφοφορία .Με ανακούφισαν υποδέχτηκαν την είδηση στο Μαξίμου πλην Καμμένου που,κ όπως έγραψε, »ντρέπεται» για όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες..

Οι πρώτες αντιδράσεις από τον πολιτικό κόσμο.

Αλ.Τσίπρας: Ένα πολύ σημαντικό βήμα προς ένα ειρηνικό μέλλον με ευημερία για τους λαούς μας

«Συγχαρητήρια φίλε μου Ζόραν Ζάεφ! Η αποψινή ψήφος είναι ένα μεγάλο βήμα προς την κοινή μας επιτυχία. Ένα πολύ σημαντικό βήμα προς ένα ειρηνικό μέλλον με ευημερία για τους λαούς μας!» αναφέρει με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Πάνος Καμμένος

Σε σχόλιο για τις καταγγελίες περί δωροδοκιών βουλευτών της αντιπολίτευσης της ΠΓΔΜ προκειμένου να ψηφίσουν τη συμφωνία, προέβη μέσω Twitter ο υπουργός Eθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Ειδικότερα, ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στις καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες βουλευτές του VMRO δέχθηκαν μέχρι και 2 εκατ. ευρώ προκειμένου να ψηφίσουν υπέρ των συνταγματικών αλλαγών.

«Ποιός θα φανταζόταν ότι στην Ευρώπη των αξιών και της δημοκρατίας οποίος δεν ψηφίζει κατά τις εντολές προφυλακίζεται και οποίος συμμορφώνεται παίρνει μπόνους 2.000.000€ μαύρο χρήμα. Ντρέπομαι», σημείωσε ο Πάνος Καμμένος στο Twitter.

Λίγο αργότερα, ωστόσο, στην ανάρτηση του Πάνου Καμμένου απάντησε σε αυστηρό και έντονο ύφος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος των Σκοπίων Μίλε Μποσνιακόφσκι. Στην απάντησή του, επικρίνει τον Έλληνα υπουργό ότι διέδωσε fake news τα οποία είχαν ήδη διαψευσθεί από την κυβέρνηση των Σκοπίων και τον καλούσε για το καλό της δημοκρατίας και της διπλωματίας να εργασθούν για τη φιλία των δύο λαών.

Δ. Τζανακόπουλος

Έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα για την θέση σε ισχύ της ιστορικής Συμφωνίας των Πρεσπών. Συνεχίζουμε με περηφάνια για τα Βαλκάνια της ειρήνης, της φιλίας και της συνεργασίας, αναφέρει με ανάρτησή του στο twitter o κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος μετά την έγκριση της πρότασης του Ζόραν Ζάεφ για συνταγματική αναθεώρηση από το κοινοβούλιο των Σκοπίων.

Γ Κατρούγκαλος

Επιβεβαιώνεται η δυναμική της Συμφωνίας των Πρεσπών, προς όφελος και των δύο χωρών αλλά και της σταθερότητας στην περιοχή, αναφέρει με ανάρτησή στο twitter και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γ Κατρούγκαλος

Ό. Γεροβασίλη

Οφείλω να συγχαρώ τον Νίκο Κοτζιά για την δουλειά που έκανε σχολίασε η Όλγα Γεροβασίλη, υπουργός Προστασίας του Πολίτη, η οποία βρισκόταν στον «αέρα» της ΕΡΤ, όταν πληροφορήθηκε για τις εξελίξεις στο Κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ.

Ν. Παππάς

«Κερδήθηκε η απαιτούμενη πλειοψηφία για συνταγματικές αλλαγές στην ΠΓΔΜ. Σημαντικό θετικό βήμα. Προχωράμε» έγραψε στο Twitter o υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.

Ράνια Σβίγκου

«Ιδιαίτερα θετική η εξέλιξη στην ΠΓΔΜ. Οι δύο χώρες και συνολικά τα Βαλκάνια μόνο να κερδίσουν έχουν από τη συμφωνία των Πρεσπών. Οι λαοί θέλουν την ειρήνη και τη συνανάπτυξη», τόνισεη εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου σε ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter.

Κώστας Ζαχαριάδης

«Οι εξελίξεις στη FYROM είναι ένα σημαντικό θετικό βήμα. Κέρδισε η λογική, η λύση, η νέα σελίδα για τα Βαλκάνια και την ευρύτερη γειτονιά μας» έγραψε στο twitter o ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης.

Αλέξης Χαρίτσης.​

Πολύ θετική εξέλιξη για την ειρήνη, την ευημερία και την ανάπτυξη στα Βαλκάνια. Ο δρόμος για την υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπων είναι πλέον καθαρός. Συγχαρητήρια στον Ζοραν Ζαεφ και την κυβέρνηση του» σχολίασε ο Υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης.​