Δημοτικές εκλογές 2019: Καζάνι που βράζει η κεντροδεξιά στα Γιάννενα

 
Δημοτικές εκλογές 2019: Καζάνι που βράζει η κεντροδεξιά στα Γιάννενα

Πηγή Φωτογραφίας: epiruspost.gr

Ενημερώθηκε: 22/11/18 - 22:00

Από το κακό στο χειρότερο εξελίσσεται η κατάσταση, ενόψη δημοτικών εκλογών, για τη ΝΔ, σε πολλούς δήμους της χώρας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο δήμος Ιωαννίνων. Σύμφωνα με τοπικά στελέχη η κατάσταση στην κεντροδεξιά των Ιωαννίνων μοιάζει με καζάνι που βράζει και είναι έτοιμο να εκραγεί, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αλυσιδωτές συνέπειες.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα epiruspost.gr αιτία για την κατάσταση είναι ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκαν τόσο τα κεντρικά της ΝΔ όσο και η τοπική ΝΟΔΕ το θέμα της επιλογής υποψηφίου για τις δημοτικές εκλογές…

Αποτέλεσμα των χειρισμών τους να έχουν βάλει στην ουσία «μπουρλότο» στο χώρο τους με άγνωστες προς το παρόν συνέπειες.

Ας πάρουμε όμως την κατάσταση από την αρχή. Η Νέα Δημοκρατία θέλησε να ανοίξει πρώτη την προεκλογική αυλαία, όταν προ μηνών από τα Γιάννινα ο Γραμματέας του κόμματος, έδειχνε την πόρτα της εξόδου στο πρώην δήμαρχο, Νίκο Γκόντα, που υποστηριζόταν μέχρι τότε από το κόμμα.

Μπορεί τότε πολλοί να πίστευαν ότι ο πρώην δήμαρχος έκλεισε τον αυτοδιοικητικό του κύκλο, μετά και τις δύο ήττες στο Δήμο Ιωαννιτών, όμως όλοι αναγνώριζαν ότι τις αποφάσεις πρέπει να τις πάρει ο ίδιος.

Στη συνέχεια η Νέα Δημοκρατία, δια του Προέδρου της, δήλωνε ότι δεν θα δώσει χρίσματα και στηρίξεις στις δημοτικές εκλογές, αφήνοντας τις κοινωνίες ελεύθερες να εκφραστούν…

Αυτό επίσημα, γιατί ανεπίσημα ο κομματικός μηχανισμός στα Γιάννινα αλλά πολύ περισσότερο στην Αθήνα, αναζητούσε τον εκλεκτό, που θα μπορούσε να έχει προοπτικές νίκης.

Η δήλωση υποψηφιότητας από την Τατιάνα Καλογιάννη, φαίνεται ότι είναι το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας και ήρθε λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Νίκου Γκόντα στην οποία τόνισε ότι ουδέποτε αποσύρθηκε…

Μέσα σε όλα αυτά ήρθαν οι συμβουλές και νουθεσίες προς τις δύο κατευθύνσεις από τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ, ο οποίος, όπως λένε τοπικά στελέχη, μάλλον κατάφερε να προσθέσει μία ακόμη άστοχη παρέμβαση.

Στην παράταξη του Νίκου Γκόντα, την παράταξη, δηλαδή, που έχει στηρίξει η Νέα Δημοκρατία επί δύο και πλέον δεκαετίες καταγράφεται μία επανασυσπείρωση η οποία εκπλήσσει και τον ίδιο, τον πρώην δήμαρχο.

Στην δημοτική του ομάδα, έχει έναν πυρήνα συμβούλων, που ορκίζονται στο όνομά του και ορισμένους άλλους που βρίσκονται σε στάση αναμονής.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι σημαντικές εξελίξεις από την παράταξη του Νίκου Γκόντα θα πρέπει να αναμένονται στις αρχές της νέας εβδομάδας.

Πέρα από την παράταξη, ο ευρύτερος χώρος της κεντροδεξιάς, φαίνεται βαθιά διχασμένος. Αφενός θεωρεί πολιτική απρέπεια τον τρόπο με τον οποίο η Αθήνα χειρίστηκε το Νίκο Γκόντα, αφετέρου εκτιμά ότι η εποχή όπου οι αποφάσεις λαμβάνονταν στο κέντρο έχει περάσει και δεν συνάδει με το «νέο» που υπόσχεται η σημερινή ηγεσία του κόμματος.

Υπάρχουν και εκείνοι που περιμένουν να δουν την δυναμική που μπορεί να αναπτύξει η υποψηφιότητα της Τατιάνας Καλογιάννη.

Η κατάσταση πάντως δεν είναι καθόλου καλή και σίγουρα είναι χειρότερη από αυτή που καταγράφονταν λίγες μέρες πριν.

Όπως δε υποστηρίζουν πολλοί, ένα ρήγμα που μπορεί να επέλθει με την κάθοδο δύο παρατάξεων, θα έχει αλυσιδωτές συνέπειες και στις περιφερειακές αλλά και στις εθνικές εκλογές…

Και βέβαια όλοι δείχνουν την Αθήνα ως υπεύθυνη για την κατάσταση.

ΠΗΓΗ: epiruspost.gr