Μετά την Black Friday ήρθε η... Cyber Monday - Τι θα πρέπει να προσέξετε

 
Μετά την Black Friday ήρθε η... Cyber Monday - Τι θα πρέπει να προσέξετε

Ενημερώθηκε: 26/11/18 - 14:33

Σκυτάλη από την Black Friday παίρνει η Cyber Monday, σήμερα Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018 και πολλοί είναι εκείνοι που ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους διαδικτυακά.

Η Cyber Monday, που επικεντρώνεται στο ηλεκτρονικό εμπόριο θεωρείται το online αντίστοιχο της Black Friday, ενθαρρύνοντας, μέσω προσφορών, τους καταναλωτές να κάνουν online αγορές.

1

Στο πλαίσιο της ημέρας Cyber Monday, οι καταναλωτές γνωρίζουν τι θέλουν να αγοράσουν, ενώ έχει προηγηθεί η Black Friday και έχουν πολύ καλή εικόνα για τις αγορές τους, ενώ ένα ποσοστό περίπου 50%, είναι πιθανό να κάνει εκούσιες αγορές κινητών ηλεκτρονικών συσκευών.

Τι να προσέξετε

*Εάν δε γνωρίζεις ένα κατάστημα και θέλεις να παραγγείλεις από αυτό, κάνε πρώτα τη διαδικτυακή σου έρευνα.

*Πρέπει να είσαι προσεκτικός ότι το προϊόν που επιλέγεις μέσω φωτογραφιών σ’ ένα ηλεκτρονικό κατάστημα είναι σίγουρα αυτό που ψάχνεις.

*Διάβασε τους όρους χρήσης και αγοράς, που πρέπει να υπάρχουν σε εμφανές σημείο στην ιστοσελίδα του ηλεκτρονικού καταστήματος.

2

*Βεβαιώσου ότι η σελίδα πληρωμής του καταστήματος χρησιμοποιεί τεχνολογία κρυπτογράφησης SSL (Secure Sockets Layer).

*Διάβασε την πολιτική του καταστήματος για τη συλλογή των προσωπικών δεδομένων, και συγκεκριμένα, ποιες πληροφορίες αποθηκεύονται κατά την ηλεκτρονική συναλλαγή και πώς χρησιμοποιούνται.

*Με την ολοκλήρωση της αγοράς σου, θα πρέπει να λάβεις επιβεβαίωση της παραγγελίας σου από το ηλεκτρονικό κατάστημα, η οποία συνήθως στέλνεται με e-mail.

3

*Εάν έχει παρέλθει ο προκαθορισμένος χρόνος παράδοσης του προϊόντος και δεν το έχεις παραλάβει επικοινώνησε με το ηλεκτρονικό κατάστημα.

*Mόλις παραλάβεις το προϊόν, έλεγξε το προσεκτικά για να βεβαιωθείς ότι παραλαμβάνεις ακριβώς αυτό που έχεις παραγγείλει χωρίς κάποιο ελάττωμα.

4

Πηγή: neaselida.gr