Τις επόμενες μέρες η προκήρυξη για τις «ορφανές» άδειες

 
Τις επόμενες μέρες η προκήρυξη για τις «ορφανές» άδειες

Ενημερώθηκε: 11/01/19 - 13:02

Είναι ένα από τα ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά το 2019 στο τηλεοπτικό τοπίο. Η προκήρυξη για τις δύο «ορφανές» τηλεοπτικές άδειες αναμένεται να είναι το τελευταίο κεφάλαιο στις τηλεοπτικές άδειες γενικού περιεχομένου.

Όπως σημειώνει ο Σωτήρης Μανιάτης μέσα από την στήλη «Press Cafe» της Εφημερίδας των Συντακτών η προκήρυξη αναμένεται από το ΕΣΡ μέσα στις επόμενες μέρες. Σύμφωνα με το δημοσίευμα το ΕΣΡ έχει επισημαίνει ότι η νέα προκήρυξη βρίσκεται στο στάδιο της μετάφρασης (ο διαγωνισμός είναι διεθνής) και η δημοσίευσή της αναμένεται τις επόμενες μέρες.

Θυμίζουμε ότι αρχικά από το ΕΣΡ είχαν προκηρυχθεί επτά άδειες γενικού περιεχομένου αλλά οι δύο δεν διεκδικηθήκαν.

Ο επιχειρηματίας Φίλιππος Βρυώνης είχε καταθέσει φάκελο με την πρώτη διαδικασία ωστόσο η αίτησή του απορρίφθηκε. Αυτή τη φορά μόνο ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης έχει καταθέσει φάκελο για τη συμμετοχή του στον διαγωνισμό.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γνωστό αν πλην του μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού θα υπάρξει ενδιαφέρον και από άλλον επιχειρηματία ή επιχειρηματικά σχήματα. Σημειώνεται ότι αν οι διεκδικητές είναι περισσότεροι από δύο τελικά τότε θα γίνει δημοπρασία με τιμή εκκίνησης τα 35 εκατομμύρια ευρώ.

Dailymedia

Πηγή: