Μακελειό στη Νέα Ζηλανδία: Αυτός είναι ο Αφγανός ήρωας που κυνήγησε τον μακελάρη με pos

 
Ο μακελάρης στη Νέα Ζηλανδία σκότωσε 49 άτομα και θα είχαν προστεθεί κι άλλα αν δεν τον σταματούσε  ο 48χρονος μετανάστης Αμπντούλ Αζίζ (photo-video)

Ενημερώθηκε: 16/03/19 - 22:33

Ο μακελάρης στη Νέα Ζηλανδία σκότωσε 49 άτομα και θα είχαν προστεθεί κι άλλα αν δεν τον σταματούσε ο 48χρονος Αμπντούλ Αζίζ.

Μέσα στο γενικό πένθος, ο Αζιζ χαρακτηρίζεται ήρωας στη Νέα Ζηλανδία καθώς όταν ο ένοπλος μακελάρης έκανε την εμφάνισή του στο τέμενος, εκείνος δεν φοβήθηκε καν και αρπάζοντας το πρώτο αντικείμενο που βρήκε μπροστά του, ένα τερματικό pos άρχισε να κυνηγά τον Μπρέντον Τάραντ, αναγκάζοντάς τον να φύγει και να προσπαθήσει να διαφύγει εν συνεχεία με το αυτοκίνητό του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ

Ο Αζίζ τώρα αναφέρει ότι δεν δέχεται να είναι ήρωας από την στιγμή που θεωρεί ότι το ίδιο πράγμα θα μπορούσε να κάνει οποιοσδήποτε άλλος που θα βρισκόταν πρόσωπο με πρόσωπο με τον Τάραντ.

Να σημειωθεί ότι την ώρα του μακελειού, οι τέσσερις γιοι του Αζίζ βρίσκονταν μέσα στο τέμενος

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Λατίφ Αλάμπι, ο ιμάμης του τέμενους Λίνγουντ, τόνισε ότι οι νεκροί θα ήταν πολλοί περισσότεροι αν δεν είχε επέμβει ο Αζίζ. Όπως είπε, ο ίδιος άκουσε μια φωνή έξω από το τέμενος λίγα λεπτά πριν από τις 14.00. Σταμάτησε την προσευχή και κοίταξε από το παράθυρο. Εκεί, είδε έναν άνδρα ντυμένο με μαύρη στολή στρατιωτικού τύπου και κράνος, να κρατάει ένα μεγάλο όπλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"

Στην αρχή νόμιζε πως ήταν αστυνομικός όμως στη συνέχεια διέκρινε δυο πτώματα και άκουσε τον ένοπλο άνδρα να βρίζει. Κατάλαβα ότι ήταν κάτι άλλο. Ήταν ένας δολοφόνος», είπε.

Αμέσως κάλεσε τους περίπου 80 πιστούς να πέσουν στο πάτωμα. Εκείνοι δίστασαν. Ακούστηκε ένας πυροβολισμός, ένα τζάμι έσπασε και ένας άνθρωπος σωριάστηκε. Τότε αντιλήφθηκαν και οι υπόλοιποι τι συνέβαινε. «Και μετά εμφανίστηκε αυτός ο αδελφός (ο Αζίζ). Τον κυνήγησε και κατάφερε να τον εξουδετερώσει. Διαφορετικά, αν είχε μπει μέσα στο τέμενος, τότε μάλλον θα είχαμε πεθάνει όλοι», πρόσθεσε.

Ο Αζίζ δήλωσε πως βγήκε έξω τρέχοντας με την ελπίδα πως θα του αποσπούσε την προσοχή και όταν ο Τάραντ γύρισε πίσω στο αυτοκίνητό του για να πάρει ένα άλλο όπλο, αυτός του πέταξε το POS. Τη στιγμή εκείνη, άκουσε τα δυο μικρότερα παιδιά του, ηλικίας 11 και 5 ετών, να τον παρακαλούν να γυρίσει στο τέμενος.

Ο Τάραντ με το νέο όπλο επέστρεψε και άρχισε να πυροβολεί με τον Αζίζ να τρέχει ανάμεσα στα σταθμευμένα αυτοκίνητα, ώστε να μην του δίνει στόχο. Μάλιστα κάποια στιγμή είδε το όπλο που είχε παρατήσει ο μακελάρης στη Νέα Ζηλανδία, πάτησε τη σκανδάλη αλλά το όπλο ήταν άδειο.

Ο Τάραντ έτρεξε για δεύτερη φορά στο αυτοκίνητό του, ενδεχομένως για να πάρει και τρίτο όπλο. «Μπήκε μέσα κι εγώ απλώς άρπαξα το (άδειο) όπλο και το πέταξα στο παρμπρίζ σαν να ήταν βέλος και έσπασε το τζάμι. Για αυτό φοβήθηκε» υποστήριξε ο Αζίζ.

Ο μακελάρης άρχισε να τον βρίζει και να απειλεί πως θα τους σκοτώσει όλους, όμως μάλλον φαίνεται πως φοβήθηκε καθώς έβαλε μπροστά το αυτοκίνητό του και απομακρύνθηκε με τον Αζιζ να τον κυνηγάει στον δρόμο. Λίγο αργότερα δυο αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τον Τάραντ.

Ο Αζίζ που πλέον λογίζεται ως ήρωας στη Νέα Ζηλανδία κατάγεται από την Καμπούλ του Αφγανιστάν και έζησε 25 χρόνια ως πρόσφυγας στην Αυστραλία.