Οι πρώτοι πάνοπλοι «Ράμπο» εμφανίστηκαν στους σταθμούς μετρό (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Οι πρώτοι πάνοπλοι «Ράμπο» εμφανίστηκαν στους σταθμούς μετρό (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενημερώθηκε: 02/08/19 - 22:24

Σε εφαρμογή μπήκε το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στους σταθμούς των Μετρό, για την αντιμετώπιση των συμμοριών πορτοφολάδων που δρουν, μέχρι σήμερα, ανενόχλητοι.

Ήδη, σε εφαρμογή του νέου επιχειρησιακού σχεδίου της Αστυνομίας, οι πρώτοι πάνοπλοι αστυνομικοί έκαναν την εμφάνισή τους σε σταθμούς του μετρό.

Σύμφωνα με το σχέδιο 130 «ράμπο» της Αστυνομίας, με πλήρη εξοπλισμό, επιτηρούν τους 47 σταθμούς της Αττικής, σε μία προσπάθεια να μπει τέλος στη δράση των συμμοριών που κλέβουν επιβάτες.

OPEN TV

Στην κάμερα του μίλησαν πολίτες που έπεσαν θύματα οργανωμένων ομάδων πορτοφολάδων:

Οι σταθμοί με τα περισσότερα κρούσματα κλοπών, στους οποίους θα δοθεί έμφαση είναι αυτοί του Συντάγματος, του Μοναστηρακίου, του Πανεπιστημίου, της Ομόνοιας και του Ευαγγελισμού.

Σε μία προσπάθεια του να ρίξει περισσότερους αστυνομικούς στη μάχη κατά του εγκλήματος, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Μιχαήλ Καραμαλάκη εξέδωσε διαταγή προκειμένου να εξοικονομηθούν αστυνομικοί από θέσεις γραφείου.

«Παρακαλούμε όπως ενόψει και των επικείμενων μεταθέσεων προβείτε άμεσα, κατά λόγο αρμοδιότητας, στον εξορθολογισμό του αριθμού του έμψυχου δυναμικών των Επιτελείων», αναφέρει η διαταγή.