Τσαβούσογλου: Η επίσκεψη Χαφτάρ στην Ελλάδα σαμποτάρει την ειρήνη στη Λιβύη

 
ΛΙΒΥΗ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΒΕΡΟΛΙΝΟ, ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΒΥΗ, ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΒΥΗ, ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΣΑΡΑΤΖ, ΧΑΦΤΑΡ, ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΛΙΒΥΗΣ, ΑΟΖ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ, ΔΙΕΘΝΗ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ενημερώθηκε: 18/01/20 - 21:25

Με συντονισμένες κινήσεις η Τουρκία προσπάθεί να δυναμιτίσει το κλίμα πριν την διάσκεψη για τη Λιβύη στο Βερολίνο. Μετά τις εμπρηστικές τοποθετήσεις του Ερντογάν, τόσο με το άρθρο του στο Politico, όσο και με τις δηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη, ότι η Τουρκία δεν θα φύγει από τη Λιβύη αν δεν πάρει αυτά που θέλει στην Αναολική Μεσόγειο, τη σκυτάλη πήρε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος υπουργός των Εξωτερικών, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, έκανε επίθεση κατά της Ελλάδος λέγοντας ότι «οι κινήσεις της Ελλάδας να εκτροχιάσουν τις προσπάθειες για ειρήνη στη Λιβύη είναι μάταιες».

Προσθέτει δε, ότι η πρόσφατη επίσκεψη του Χαλίφα Χαφτάρ στην Αθήνα ισοδυναμεί με «σαμποτάζ» των προσπαθειών επίτευξης εκεχειρίας στη βορειο-αφρικανική χώρα.

«Η πρόσκληση του Χάφταρ στην Ελλάδα και η έμφαση στην ελληνική ατζέντα έχει σκοπό να σαμποτάρει τις προσπάθειες για ειρήνη στη Λιβύη» αναφέρει.