Τουρκική οργή – Προδότες χαρακτηρίζουν τους 2 στρατιωτικούς ακολούθους που εξαφανίστηκαν από την Αθήνα!

 
Τουρκική οργή – Προδότες χαρακτηρίζουν τους 2 στρατιωτικούς ακολούθους που εξαφανίστηκαν από την Αθήνα!

Ενημερώθηκε: 12/08/16 - 08:57

Μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία κάποιοι Τούρκοι διπλωμάτες στο εξωτερικό αντιτάχθηκαν στην ανάκλησή τους από τον Ερντογάν και ετοιμάζονται να ζητήσουν πολιτικό άσυλο στο εξωτερικό γράφει η γερμανική εφημερίδα Tagesschau.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα "αρκετοί Τούρκοι διπλωμάτες αρνούνται να επιστρέψουν στην Τουρκία. Παρά το γεγονός ότι ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου απείλησε με νομική δράση, πολλοί ζητούν άσυλο στο εξωτερικό. Η προθεσμία που τους είχε δώσει η τουρκική κυβέρνηση για να επιστρέψουν στη χώρα έχει περάσει".

Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Η Tagesschau υποστηρίζει ότι δύο Tούρκοι στρατιωτικοί ακόλουθοι που υπηρετούσαν στην Ελλάδα, έχουν διαφύγει, πριν δέκα ημέρες, στην Ιταλία.
Ο μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό NTV τόνισε ότι οι δύο Ακόλουθοι με το βαθμό του συνταγματάρχη εγκατέλειψαν με πλοίο την Ελλάδα στις 6 Αυγούστου, μαζί με τις οικογένειές τους.

"Εργαζόμαστε για να φέρουμε τους δύο προδότες πίσω στην Τουρκία", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Φετουλάχ Γκιουλέν

Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου στην Τουρκία έχουν συλληφθεί , περίπου 17.740 άνθρωποι , κατηγορούμενοι ότι είναι οπαδοί του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιεροκήρυκα τον οποίο η τουρκική κυβέρνηση θεωρεί ότι είναι υπεύθυνος για την απόπειρα πραξικοπήματος.

Θρίλερ με τους εξαφανισμένους στρατιωτικούς ακόλουθους από την τουρκική πρεσβεία στην Ελλάδα

Σχετικά θέματα: